Οι «Τρεις αδερφές» του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου 05 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:30 - 09 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 18:00Κεντρική σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία

Θέατρο

Το έργο του Άντον Τσέχωφ "Τρείς αδερφές" παρουσιάζεται από τις 24 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, στη Λευκωσία, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κάσιου.

Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο υπαρξιακό δράμα για την προσδοκία, την αναμονή και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές –Όλγα, Μάσια και Ιρίνα– μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Η Αθηνά Κάσιου, με τη νεωτερική σκηνοθετική προσέγγισή της, αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου
Επιμέλεια κειμένου-Δραματουργική επεξεργασία: Joel Horwood
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου-Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τραχωνίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη-σκηνογράφου: Στέφανη Μουρούζη

Παίζουν: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Γιάννης Καραούλης, Ανδρέας Κούτσουμπας, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Πατσιάς, Ανδρέας Τσέλεπος, Λένια Σορόκου, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χιώτης

Παραστάσεις:

Λευκωσία:  Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00), Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης»

Πάφος: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 20:30, Μαρκίδειο Θέατρο

Λάρνακα: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023, 20:30, Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος

Λεμεσός: Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, 20:30, Θέατρο Ριάλτο (Εισιτήρια: www.rialto.com.cy )

Είσοδος: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Πληροφορίες/Εισιτήρια: www.thoc.org.cy, Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00 - 13:30 & 16:00 - 18:00)

Location

Κεντρική σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org