Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη 16 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 20:00 - 18 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 20:00

Μουσική

Ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στην Κύπρο για τρεις συναυλίες αφιερωμένες σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Βασισμένη στα ομώνυμα χρυσά CD's, η συναυλία είναι μία μουσική συνάντηση με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές/διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια .

Η σχέση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και ν’ αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη μεγατόνων, καθ‘ ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, μετά το τέλος της απονομής του πρώτου χρυσού δίσκου για το άλμπουμ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» και της συναυλίας, που ακολούθησε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία και του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο τελευταίος, με όρθιο όλο τον κόσμο να χειροκροτεί, δήλωσε:

«Αυτό το σημερινό, για τη μουσική μου, το θεωρώ ένα νέο ξεκίνημα. Είναι, λοιπόν, ένα καινούριο ξεκίνημα και το οφείλω στον (Στέφανο) Κορκολή. Γιατί ο (Στέφανος) Κορκολής είναι ένας σημαντικός, μεγάλος συνθέτης, κατ’ αρχήν και είναι μεγάλο βάρος ένας συνθέτης ν’ αναγνωρίζει έναν άλλον συνθέτη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ! Μόνον ο Λίστ το έκανε αυτό. Ήταν ο μόνος. Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση του Κορκολή δεν είναι λόγια, είναι έργα… Στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με το Διόνυσο. Μπορεί να γίνεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, Απόλλων ή Διόνυσος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σε κάνει να αισθάνεσαι φως!»

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980 - 2000, που παρουσιάζονται και ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και τη φωνή του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Συναυλίες:

Λευκωσία: 16 Φεβρουαρίου, Δημοτικό θέατρο Στροβόλου

Λεμεσός*: 17 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Λάρνακα: 18 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος

Ώρα έναρξης: 20:00

*Η συναυλία στη Λεμεσό έχει τίτλο «Δύο Χρόνια χωρίς τον Αμερίκο Αργυρίου» και είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Εισιτήρια: tickethour.com.cy  Τηλ  77777040 κι από όλα τα  ACS couriers

 

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org