«Ο Πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Nehir Demirel 22 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 20:30 - 20:30Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Θέατρο

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει από τις 18 Νοεμβρίου, το έργο του Σουηδού συγγραφέα Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας», σε σκηνοθεσία της Τουρκοκύπριας Nehir Demirel.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Με εξέπληξε ιδιαίτερα που γνώρισα ένα έργο όπου η δική μου αντίληψη για τον έρωτα - ως πολεμικό όπλο που εκπορεύεται από το θανάσιμο μίσος ανάμεσα στα φύλα - εκφράζεται μεγαλειωδώς», έγραφε σε επιστολή του ο Νίτσε προς τον Στρίντμπεργκ για τον «Πατέρα».

Πρόκειται για ψυχολογικό δράμα του 19ου αιώνα, που έχει χαρακτηριστεί καίρια ως σύγχρονη τραγωδία. Τα θέματα που βασάνιζαν τον Στρίντμπερκ αλλά και την κοινωνία της εποχής εκείνης…η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων…ο γάμος, οι συγκρούσεις μέσα σε αυτόν και η διάλυση του…οι κοινωνικές αντιλήψεις για τον ρόλο του καθενός…η εξουσία για το παιδί και ποιος αναλαμβάνει τις αποφάσεις για το μέλλον του…παραμένουν πάντα επίκαιρα και αποτελούν ακόμα και σήμερα μέρος της δημόσιας συζήτησης στις κοινωνίες του 21ου αιώνα.

Ο Λοχαγός Άντολφ Λάσσεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Λάουρα με αφορμή το μέλλον της κόρης τους Βέρθας. Όταν η Λάουρα σπέρνει την αμφιβολία στο μυαλό του «Πατέρα» ότι η Βέρθα δεν είναι πραγματικό του παιδί, η διαφωνία εξελίσσεται σε πόλεμο ανάμεσα στα δύο φύλα και κορυφώνεται σε μια θανάσιμη μάχη μέχρι τέλους… με απροσδόκητες συνέπειες για τις ζωές όλων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Nehir Demirel
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική σύνθεση/επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Çaḡkan Cevdet Gökcev

Επί σκηνής: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Πέννυ Φοινίρη, Χρήστος Γρηγοριάδης, Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Μεσαρίτη, Μιχάλης Χρίστου και η Ιωάννα Σιαφκάλη.

Παραστάσεις:

Λεμεσός: 18, 19, 25 Νοεμβρίου στις 20:30 και 20 και 27 Νοεμβρίου στις 18:30, Θέατρο ΕΘΑΛ

Λευκωσία: 22 Νοεμβρίου στις 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30 και 04 Δεκεμβρίου στις 18:30, στο Θέατρο Δέντρο

Πληροφορίες: 25 877827

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στα Stephanis - Electronics

 

Location

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org