“Ο Καθρέφτης της Σύγκρουσης”: Έκθεση φωτογραφίας του Νίκο Κάρπεντιερ 20 ΙανουάριοςΙαν 2023 18:00 - 29 ΙανουάριοςΙαν 2023 00:00

Εικαστικά

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “O Καθρέφτης της Σύγκρουσης”, του Βέλγου πανεπιστημιακού καθηγητή Nico Carpentier, παρουσιάζεται από τις 20 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό.

Η έκθεση είναι δημιουργία του Βέλγου πανεπιστημιακού καθηγητή Nico Carpentier ο οποίος εδρεύει στην Πράγα, κι ο οποίος είναι γνωστός για τον συνδυασμό ακαδημαϊκής ανάλυσης και καλλιτεχνικής πρακτικής.

Οι 93 φωτογραφίες, ομαδοποιημένες σε 33 μεταλλικές βάσεις, αναφέρονται στα μνημεία της Κύπρου και πώς αυτά διασταυρώνονται με τις επικρατούσες ιδεολογίες στο νότιο και βόρειο τμήμα του νησιού. Είναι μια ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα μνημεία επικοινωνούν κυρίαρχους τρόπους σκέψης, αλλά και πώς μερικές φορές ασκούν κριτική σε αυτούς τους κυρίαρχους τρόπους. Η έκθεση διερευνά επίσης πώς συσχετίζονται τα μνημεία στο νότιο και βόρειο τμήμα της Κύπρου και πόσο όμοια και διαφορετικά είναι.

Όπως εξηγεί ο Nico Carpentier: «Βλέπουμε αυτά τα αγάλματα και μνημεία παντού στην Κύπρο, αλλά δεν δίνουμε αρκετή προσοχή σε αυτά και σε αυτό που πραγματικά μας λένε. Είναι φωνές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος και πρέπει να τις ακούμε, καθώς μας κάνουν να κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας».

Διάρκεια: 20 - 29 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10:00 - 14:00, Κυριακή 15:00 - 19:00, Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη 09:00 - 18:00, Τετάρτη & Παρασκευή 09:00 - 14:00

Πληροφορίες: 99 092421

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org