Η Θεατρική Ομάδα POINT TO παρουσιάζει από τις 18 Μαρτίου, στο θέατρο Wherehaus 612 στη Λευκωσία, το έργο του Μάριου Ποντίκα «Ο γάμος» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η μικρότερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας, η Αφέντρα βιάζεται. Η οικογένεια της, η συντηρητική κλειστή κοινωνία και η δικαιοσύνη, την καταδικάζουν σε νέους ανελέητους ψυχολογικούς και λεκτικούς βιασμούς που την οδηγούν στην αυτοκτονία για να γλυτώσει. Όταν αποτυγχάνει να πεθάνει την αναγκάζουν να παντρευτεί τον βιαστή της για να ξεπλύνει την ντροπή.
Ο Μάριος Ποντίκας ουρλιάζει ένα «κατηγορώ» μέσα από το βουβό στόμα της Αφέντρας. Η σιωπή της λειτουργεί σαν καταλύτης, ώστε χωρίς την συμμετοχή της να αποκαλυφθεί η ωμή αλήθεια. Τοποθετεί έναν καθρέφτη μπροστά μας που αντικατοπτρίζει τους φόβους, τον συντηρητισμό και την ανοχή μας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σκηνογραφία, Ενδυματολογία: Ευαγγελία Ονουφρίου
Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Καραγιάννης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Αρκαδίου
Κίνηση: Μαρί Τσαγικιάν Ιωάννου
Φωτογραφικό υλικό, Βίντεο: Ντέμη Εγγλέζου
Μακιγιάζ: Άντρη Τσελεπή
Προώθηση: Χρυστάλλα Καιάφα Αντωνίου
Παίζουν: Κώστας Κωνσταντίνου, Παντελής Παπακωνσταντίνου, Εύα Μιλτιάδου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Κατερίνα Κυριάκου, Χάρης Λάμπρου, Νικόλας Δημητρίου
Παράλληλες δράσεις
Στο τέλος ορισμένων παραστάσεων θα ακολουθήσουν συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης, της ενδοοικογενιακής βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις μέρες που θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις στα τηλέφωνα κρατήσεων.
Μετά την πρεμιέρα, στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με την κυρία Ράνια Ευριπίδου, πρόεδρο και ιδρύτρια του ΊΡΙΣ Σωματείο ενάντια στη σεξουαλική βία.
Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λάβει χώρα η έκθεση από το έργο Φιλοξένησε και ΕΣΥ μια ψυχή για το οποίο ασχολούνται εθελοντικά περισσότερες απο 100 γυναίκες απο όλη την Κύπρο και την Ελλάδα και εμπνεύστρια είναι η κυρία Ευριπίδου. Η έκθεση αποτελείται απο χειροποίητες κούκλες, με την κάθε μία να έχει τη δική της αληθινή ιστορία οποιασδήποτε μορφής βίας.
Παραστάσεις:
18, 19, 24, 26, 31 Μαρτίου και 02, 07, 08, 09, 21, 22, 23, 24 Απριλίου, 20:30, θέατρο Wherehaus 612, Λευκωσία
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99 122552, 96 160400
Location
Θέατρο WhereHaus 612, ΛευκωσίαDirections
Could not find route!
- Schedule
- Guests
- Attendance
- Forecast
- Σχόλια
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Today stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
Next 24 Hours
Powered by openweathermap.org