«Ο εργάτης και η κομμώτρια»: Η Ιταλική κωμωδία της Λίνα Βερτμίλερ στον κινηματογράφο Ρίο 11 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 20:15Rio cinema, Λεμεσός

Κινηματογράφος

Με την κλασική Ιταλική κωμωδία της Λίνα Βερτμίλερ «Ο εργάτης και η κομμώτρια» συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, την Δευτέρα, 11 Απριλίου στις 20:15,  στο σινεμά Ρίο.

Πρόκειται για μια καυστική πολιτική σάτιρα που μας μεταφέρει στον χώρο δύο αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες, στην ουσία, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αφού ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη, έχουν τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους καταπιεστές. Από την μια είναι οι κομμουνιστές εργάτες, και από την άλλη οι αμετανόητοι νοσταλγοί του φασισμού. Στην διάρκεια μιας διαδήλωσης, η οποία κατέληξε σε αιματηρή σύγκρουση, ένας εργάτης από την μια παράταξη (ο μεταλλουργός) και μια γυναίκα από την άλλη παράταξη (η κομμώτρια) συναντώνται, ανταλλάζουν ύβρεις και γροθιές, όμως παράλληλα ερωτεύονται σφοδρά και καταλήγουν σ’ έναν παθιασμένο έρωτα. Έκτοτε συνυπάρχουν μέσα σ’ ένα ντελίριο πολιτικού διχασμού και αντιπαλότητας, έντονου μίσους και φλογερού πάθους.

Η έντονα πολιτικοποιημένη Βερτμίλερ, στηλιτεύει τον πολιτικό φανατισμό αλλά και την τυφλή προσήλωση στις ιδεολογίες, που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες, έως τραγελαφικές, καταστάσεις.

Ηθοποιοί: Τούλιο Σολέντσι, Βερόνικα Πιβέτι, Συριέλε Κλαιρ, Ρόσι ντε Πάλμα, Πιέρα Ντέλι Εσποστί κ.ά. Παραγωγή: 1996 Γλώσσα: Ιταλική με ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 100΄

Είσοδος: 5 ευρώ

Location

Rio cinema, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org