Ο Δρ Γιώργος Κράιας συζητά με τον Άκη Δήμου 30 ΙανουάριοςΙαν 2023 19:00

Θέατρο

Συνεχίζεται τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, ο 4ος κύκλος ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Στο πλαίσιο της θεματικής Συνομιλώντας με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ο Δρ Γιώργος Κράιας, Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία Ι» του Προγράμματος Θεατρικές Σπουδές συζητά με τον θεατρικό συγγραφέα Άκη Δήμου.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα αρχίσει στις 19:00 και θαμεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BqTB7B

Ο Γιώργος Κράιας και ο Άκης Δήμου θα αναλύσουν δραματολογικά τα έργα "Το δάκρυ των χεριών" (1999) και "Το κενό αυτοπροσώπως" (2015). Θα συζητηθούν οι πηγές έμπνευσης του Α. Δήμου, ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα που πραγματεύεται στα έργα του, η κοινωνική-πολιτική οπτική του και, εν κατακλείδι, η όλη διαδικασία συγγραφής ενός θεατρικού έργου.

Ο Άκης Δήμου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με πτυχίο και εν συνεχεία με μεταπτυχιακό τίτλο στο Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «… και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν ανέβει, σε κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, 24 συνολικά έργα του, τέσσερα (4) από τα οποία αποτελούν μεταγραφές μυθιστορημάτων των Αλέξανδρου Δουμά (Η κυρία με τις καμέλιες), Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (Η κερένια κούκλα), Μαρίας Ιορδανίδου (Λωξάντρα) και Μένη Κουμανταρέα (Η κυρία Κούλα). To 2012, σε συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη, διασκεύασε το έργο των Theo Van Gogh και Theodor Holman Η συνέντευξη. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Το σύνολο των μέχρι τώρα έργων του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιγόκερως. Από το 2008 διδάσκει Δραματολογία και Λογοτεχνία στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς».

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org