Νύχτες Καλοκαιριού 2023 11 ΙούλιοςΙούλ 2023 20:30

Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ «Νύχτες Καλοκαιριού 2023» πραγματοποιείται από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, σε πλατείες της Λευκωσίας, όπως η Πλατεία Φανερωμένης, η Πλατεία Παλλουριώτισσας, στους πεζόδρομους Λήδρας & Ονασαγόρου, στην Πλατεία Ελευθερίας και στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες με ελληνική μουσική, χορευτική περιδιάβαση στους πεζόδρομους,  θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Την Τρίτη, 11 Ιουλίου στις 20:30, στον Δημοτικό Κήπο παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη,  από το Θέατρο Αντίλογος.

Την Παρασκευή, 21 Ιουλίου,  στις 20:30, στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από τη γέφυρα, παρουσιάζεται ένα «Μουσικό ταξίδι με πνευστά και κρουστά» από τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την Τρίτη, 25 Ιουλίου, στις 20:30, στην Πλατεία Παλλουριώτισσας θα παρουσιαστεί μια συναυλία με παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και τραγούδια καταξιωμένων Κυπρίων συνθετών, με το Μιχάλη Ττερλικκά και τη μουσική του παρέα «Μούσα».

Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, στις 20:00, στην Πλατεία Φανερωμένης πραγματοποιείται η εκδήλωση στήριξης του κοινωνικού συνόλου σε διάφορα θέματα με θεατρικό δρώμενο, το οποίο αποτελεί εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Την Πέμπτη, 03 Αυγούστου και ώρα 20:30, στον Δημοτικό Κήπο, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ούλλα του γάμου δύσκολα τζιαι η νύφη αγκαστρωμένη», από τη θεατρική Ομάδα «Το Παρασκήνιο».

Την Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στη Λήδρας & Ονασαγόρου, στην Πλατεία Φανερωμένης, θα πραγματοποιηθεί η χορευτική περιδιάβαση στα στενά της Λευκωσίας με τον Λαογραφικό Όμιλο Γρηγόρης Ασσιώτης και την Ομόνοια Άσσιας.

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 στην Πλατεία Φανερωμένης, θα γίνει μουσική αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι με τους «Katie & The Boys», με ελληνικά τραγούδια από τις δεκαετίες ΄60 και 70’ ενώ την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στήριξης των παθόντων, με παζαράκι και μουσικές δράσεις.

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 ο Δημοτικός Κήπος φιλοξενεί την κυπριακή θεατρική κωμωδία «Ττόφαλος ο Κλωναρίτης» από το Σατιρικό Θέατρο και την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από τη γέφυρα, πραγματοποιείται μουσικοχορευτική παράσταση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών με ακούσματα και χορούς της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Την Τρίτη, 03 Οκτωβρίου, στις 19:30 στην Πλατεία Φανερωμένης, οι χορωδίες του Δήμου Λευκωσίας, Ενηλίκων και Παιδική, συναντιούνται σε ένα μουσικό συναπάντημα μαζί με τις χορωδίες Ars Nova και Φωνή της Κερύνειας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και συναυλία με τίτλο «Μουσικό ταξίδι» με ελαφρολαϊκά, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org