«Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου: Σπουδή στον “θεατρικό” Καβάφη» 04 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 20:30 - 20:30Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία

Θέατρο

Η παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. «Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου. Σπουδή στον “θεατρικό" Καβάφη», παρουσιάζεται την Τρίτη, 04 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο Αρχοντικό Αξιοθέας, στη Λευκωσία.

Το έργο, σε σκηνοθεσία, επιλογή και επιμέλεια κειμένων του Μιχάλη Πιερή, βασίζεται σε ολόκληρη την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη  και συνδυάζει εκείνα τα ποιήματα όπου ο Αλεξανδρινός αξιοποιεί τεχνικές και στοιχεία της δραματικής τέχνης.

Η προσέγγιση λαμβάνει υπόψιν τις διαφορετικές φάσεις της ποιητικής ανέλιξης του Καβάφη (πρώιμη, εποχή της διαμόρφωσης, ωριμότητα), καθώς και τις θεματικές περιοχές της ποίησής του (φιλοσοφικά/διδακτικά, ιστορικά/πολιτικά, αισθησιακά/ερωτικά ποιήματα).

Η παράσταση αναδεικνύει, στο πλαίσιο μιας θεατρικής πράξης, την τεκμηριωμένη γνώση και αγάπη του Καβάφη για το θέατρο και τη δραματική τέχνη, τονίζοντας εκείνα τα στοιχεία τα οποία ο Αλεξανδρινός αφομοίωσε από την τέχνη του δράματος, καθώς και από μεγάλους ευρωπαίους ποιητές οι οποίοι επίσης στήριξαν ένα μέρος της ποιητικής τους στη δραματική τέχνη.

Η παραγωγή έχει δια­γράψει μια σημαντική διεθνή πορεία με παραστάσεις στους Δελφούς, τη Ρώμη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, το Παλέρμο και το Άμστερνταμ και αποτελεί όχι απλά ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά και μια γόνιμη εκπαιδευτική εμπειρία.

Ερμηνείες βασικών ρόλων:
Σταύρος Αροδίτης, Μύρια Χατζηματθαίου, Xριστίνα Πιερή, Μαρία Χριστοδούλου, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Χαρίτων Ιωσηφίδης, Στέλλα Βλαστάκη, Μιχάλης Μιχαήλ, Μιχάλης Γιάγκου, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Λοΐζος Γαβριήλ, Μιχάλης Φιλιππάκης, Χριστόδουλος Σαντζιάκκη, Χριστόφορος Χατζηχριστοφόρου.

Χορός:
Οι πιο πάνω και οι: Ευτυχία Γεωργίου, Ιωάννα Ιωάννου, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Γεωργία Λιασή, Άντρη Χατζηγεωργίου, Μιχαέλλα Πρωτοπαπά, Νικολέτα Σιάνου, Θεοφάνης Παναγή, Έφη Γαβριήλ, Χαρίκλεια Παπαγιάννη.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22 894531-2

Location

Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org