«Μετά τη βροχή» στο Θέατρο Ριάλτο 01 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 20:30 - 02 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 20:30Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Θέατρο

Tο θέατρο Διόνυσος, παρουσιάζει την Πέμπτη, 01 και την Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, την κωμωδία του Καταλανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ «Μετά τη βροχή», σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Οκτώ ανώνυμοι υπάλληλοι, μιας ανώνυμης χρηματοοικονομικής εταιρείας, σε μια ανώνυμη πόλη, ανεβαίνουν κρυφά στην ταράτσα ενός μοντέρνου ουρανοξύστη 49 ορόφων, όπου εργάζονται, για να καπνίσουν. Το κάπνισμα είναι μέρος των πολλών απαγορεύσεων και πιέσεων που υφίστανται στους χώρους εργασίας στους κάτω ορόφους του κτηρίου.

Οι πιέσεις τους οδηγούν στο κυνήγι της ψευδαίσθησης μιας απρόσμενης ελευθερίας στα ύψη, όπου όταν φτάσουν με πολύ κόπο, το χάος που αντικρίζουν προκαλεί σε όλους, ανομολόγητες διαθέσεις και τάσεις αυτοκτονίας. Μικρές και συγκλονιστικές ιστορίες ξετυλίγονται με απρόσμενη κατάληξη για τους ήρωες μας. Ο συγγραφέας στο έργο του «Μετά τη βροχή» μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων σε μια απάνθρωπη κοινωνία και καθρεφτίζει τις εντάσεις, τον επιθετικό ερωτισμό, την υποβόσκουσα βία, αλλά και την δίψα για επικοινωνία που χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Οι ήρωες της αιχμηρής κωμωδίας του Σέρτζι Μπελμπέλ είναι γεμάτοι απογοητεύσεις και μπορεί να φαίνονται επιτυχημένοι, αλλά είναι μοναχικοί, κενοί, αδύναμοι, αβοήθητοι, κι έτσι όλες οι προσπάθειες τους για επικοινωνία καταλήγουν σε αποτυχία. Το επίπεδο του πολιτισμού που μας παρουσιάζει στο έργο του ο συγγραφέας είναι απαισιόδοξο, όμως πολύ επίκαιρο, και μέσα στην ακρότητά του, τραγικά αστείο.

Συντελεστές:

Κείμενο: Σέρτζι Μπελμπέλ
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου
Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου
Μουσική: Άντρια Μαρία Κουννά

Παίζουν: Χρήστος Γιάγκου, Γιώργος Αναγιωτός, Λουκία Πρωτοπαπαπά, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Αλεξία Αλέξη, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Αλέξανδρος Παυλίδης, Στέλλα Φιλιππίδου.

Εισιτήρια: rialto.interticket.com

 

Location

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org