«Με ανοικτά τα παράθυρα»: Έκθεση γλυπτικής του Φώτου Δημητρίου 15 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:30 - 08 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, στις 19:30, στη Γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, η νέα έκθεση γλυπτικής του του Φώτου Δημητρίου με τίτλο «Με ανοικτά τα παράθυρα».

Με νέα υλικά στη φαρέτρα του όπως είναι η ρητίνη, ο καλλιτέχνης παράγει μια εντελώς νέα σειρά έργων σε συνδυασμό πάντοτε με την κεραμική του δημιουργία.

Η ανθρώπινη φιγούρα είναι ο πρωταγωνιστής στην νέα δουλειά του Δημητρίου με μια αίσθηση μεταφυσικού και με αναφορές σε αριστουργήματα γλυπτικής της αρχαιότητος όπως η Νίκη της Σαμοθράκης.

Ευθυτενείς, ακίνητοι, σφιγμένοι σε κοστούμια άλλοτε καθισμένοι και άλλοτε όρθιοι, καλύπτουν τα ανοίγματα των παραθύρων θέλοντας να επιβάλουν την παρουσία τους.

Η χρήση των φτερών στη δουλειά του καλλιτέχνη, αρχίζει από τις πρώτες κιόλας απόπειρες στην καλλιτεχνική του σταδιοδρομία με χειροποίητα γυάλινα και ζωγραφισμένα φτερά.

Σήμερα σε μια φάση ωριμότητας και μεγάλης εμπειρίας, η χρήση των φτερών στα γλυπτά του Φώτου Δημητρίου, αποκτά πολυδιάστατες έννοιες τις οποίες προσλαμβάνει ο θεατής και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Η γλυπτική αναπαράσταση των φτερών των αγγέλων με πορσελάνη έρχεται να προσδώσει μια νέα διαφορετική διάσταση στα νέα έργα του καλλιτέχνη.

Σε παράλληλη ανάλυση στα έργα του Φώτου, εμπίπτει και η χρήση της μεταλλικής ομπρέλας που πολλές φορές κουβαλούν οι φιγούρες. Αποτελεί και αυτό ένα ψυχολογικό συνειρμό που παραπέμπει και πάλι σε θέματα προστασίας αλλά και κάτι εντελώς αντίθετο, την προσπάθεια απόκρυψης συναισθημάτων και πράξεων.

Στην νέα του έκθεση ο Φώτος Δημητρίου έχει παράξει ακόμη μια σειρά με νέα γλυπτά που όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, η σύνθεση έχει προκύψει επιμελώς τυχαία μέσα από μακρούς πειραματισμούς. Η ενσωμάτωση του χειροποίητου γυαλιού στις γλυπτικές φόρμες αφήνεται να πέσει τυχαία και ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται και επεμβαίνει στην φόρμα καλλιτεχνικά είτε με εργαλεία είτε με τα χέρια.

Διάρκεια: 15 Μαρτίου - 08 Απριλίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: 11:00 - 13:00 & 16:00 - 19:00 καθημερινές / 10:30 - 13:00 Σάββατο (Δευτέρα κλειστά)

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org