Λεμεσιανό Καρναβάλι 2022 24 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 18:00 - 06 ΜάρτιοςΜαρ 2022 20:00

Φεστιβάλ

Αρχίζει επίσημα την Τσικνοπέμπτη, το Καρναβάλι Λεμεσού, που για δεύτερη συνεχή χρονιά προσαρμόζεται στα δεδομένα της πανδημίας και επικεντρώνεται σε εκδηλώσεις στο Χαρουπόμυλο Λανίτη και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, χωρίς παρελάσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.

Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Παραδοσιακές βραδιές, ρετρο, ποπ και λάτιν βραδιές, βραδιές κανταδόρων, παιδικές εκδηλώσεις και διαγωνισμό πελλόμασκας.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 24/02, 6μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΣΤΕΨΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2022»

Η Βέρα Ευθυμίου Παρλαλίδου παίρνει το σκήπτρο της από το Βασιλιά Λεμέσιο, στέφεται βασίλισσα του φετινού Λεμεσιανού Καρναβαλιού και μεταμορφώνεται σε καλή μάγισσα βγαλμένη από τα παραμύθια, για να διώξει για πάντα τον κορωνοϊο από τις ζωές μας.

Η τελετή θα γίνει στη παρουσία του Δημάρχου του δημοτικού συμβουλίου και της βασιλικής οικογένειας του καρναβαλιού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, την ομάδα κρουστών Batukinio, την ομάδα μαζιορέτων του σώματος κυπρίων οδηγών και τις μαζιορέτες Λεμεσού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02, 8μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΗΡΤΑΝ ΟΙ ΣΗΚΩΣΕΣ»

Μουσικοχορευτική παράσταση με 6μελές μουσικό σχήμα. Παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα από την Κύπρο και την Ελλάδα μέσα από το χορό και το τραγούδι. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, ο Λαογραφικός Όμιλος Ερευνών ΑΜΑΘΟΥΣΙΟΙ και Πολιτιστικός Όμιλος ΖΗΔΡΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02, 7μ.μ.

Κέντρο πόλης και συνοικίες

«ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ»

Οι συνοικίες της Λεμεσού γεμίζουν με ρομαντικές μελωδίες των Κανταδόρων Λεμεσού, των Κανταδόρων Μοντέρνοι Καιροί, και ΑΡΙΟΝΕΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02, 8μ.μ.

ΤΡΑΚΑΣΟΛ

«80+ ΧΡΟΝΙΑ»

Το STUDIO 8, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού τιμούν τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου για τα 80 + χρόνια προσφοράς τους, με ένα ειδικό αφιέρωμα στο Λεμεσιανό Καρναβάλι εις μνήμη του αρματοκατασκευαστή Κώστα Μαυρογένη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02 , 7μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ»

Έκθεση γελοιογραφίας, φωτογραφίας, αφίσας, έργα παιδιών από δημοτικά σχολεία Λεμεσού και προβολές από παλαιότερα καρναβάλια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ»

Μουσική παράσταση με την 8μελή ορχήστρα του Άδμητου Πιτσιλλίδη, με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών μιας άλλης εποχής που μας μεταφέρουν στο κλίμα της αποκριάς, με άρωμα παλιάς Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«70s and more»

Ένα ρετρό πάρτι με το 8μελές συγκρότημα TIME SURFERS PARTY BAND με ντίσκο τραγούδια από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα.

ΤΡΙΤΗ 01/03, 8μ.μ.

Κέντρο πόλης και συνοικίες

«ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ»

Οι συνοικίες της Λεμεσού γεμίζουν με ρομαντικές μελωδίες των Κανταδόρων ΕΔΟΝ και Κανταδόρων Γιωργαλλέτου

ΤΡΙΤΗ 01/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ»

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα με Ελληνικά και ξένα τραγούδια από το 10μελές μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά.

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ»

Μασκαρέματα και αμφιέσεις που θα συζητηθούν, θα μας εντυπωσιάσουν και θα διαγωνιστούν για την καλύτερη Πελλόμασκα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2022. Βραβεία στις καλύτερες αμφιέσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΑΝΤΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΙΑ»

Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές

ΠΕΜΠΤΗ 03/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΡΕΤΡΟ ΠΑΡΤΙ»

Η μπάντα Λωποδύτες, μια απο τις μακροβιότερες μπάντες της Κύπρου, μας παρασέρνει και μας ξεσηκώνει σε ένα ρετρό πάρτι με τραγούδια 90s.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«TEMPO DI CARNIVAL»

Καρναβαλίστικη φιέστα με το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΛΜΟ. 6μελές συγκρότημα σε ένα μουσικό πρόγραμμα με λάτιν και ποπ μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03, 4μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ»

Παιδικές φωνές μας τραγουδούν Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από τις παιδικές χορωδίες: ΕΠΙΛΟΓΗΣ και ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΣ, και την ορχήστρα του ωδείου ΕΛΙΚΩΝΑΣ. Συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες των μαζιορέτων

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ»

Μια βραδιά με παρέες κανταδόρων, μας τραγουδούν και μας συνεπαίρνουν με τις καντάδες τους. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ, Κανταδόροι Λεμεσού, Κανταδόροι Γιωργαλλέτοι, Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, ΑΡΙΟΝΕΣ, Φωνητικό σύνολο ΙΛΑΝΤΡΟΝ και Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/03, 11π.μ. – 1μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Εκδήλωση για τους μικρούς μασκαράδες, τους μελλοντικούς καρναβαλιστές. Παράσταση από το Θέατρο σκιών ΠΑΦΙΟΣ «Ο καραγκιόζης πάει στο Καρναβάλι». Εργαστήρι πελλόμασκας από την βασίλισσα της τρέλλας Μόνικα Πιερίδου. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα μαγείας από την ομάδα ΛΙΟΤΑΤΗ και τους ξυλοπόδαρους του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«LNS BAND»

Από την τηλεοπτική εκπομπή «Λούης Night Show» στο Λεμεσιανό Καρναβάλι. Η 6μελής μπάντα του Τεύκρου Νεοκλέους παρουσιάζει τη παράσταση “Back to the 80’s-90’s”, στο εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού. Απολαμβάνουμε ένα ανεβαστικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι, στα ωραιότερα ποπ τραγούδια των δεκαετιών '80 και '90, κυρίως από το ελληνικό, αλλά και το ξένο ρεπερτόριο.

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκεται σε αίθουσες θεαμάτων και εκδηλώσεων, στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού που θα διεξαχθούν στους χώρους του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου και Χαρουπόμυλου Λανίτη, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που είναι δωρεάν για όλους, θα γίνεται μέσω διαδικασίας προκράτησης θέσεων. Η διάθεση εισιτηρίων θα γίνετε ηλεκτρονικά από τη σελίδα www.tickethour.com.cy , από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου και από τα καταστήματα της ACS Courier. Οι θέσεις προκρατούνται με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός που θα μπορεί ένα άτομο να κρατήσει εισιτήριο, είναι 2.

Πληροφορίες: 25 745919 - Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λεμεσού

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org