«Κύπρις»: Συναυλία με την Αλέξια Βασιλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας 24 ΙούνιοςΙούν 2022 20:00

Μουσική

Συναυλία με τίτλο «Κύπρις» με την Αλέξια Βασιλείου οργανώνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, στις 20:00, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας.

Εμπνευσμένη από τα αρχαία εκθέματα του Μουσείου και τις διάφορες ιδέες που αυτά ενσαρκώνουν, όπως ο φυσικός κόσμος, η γέννηση, ο θάνατος και οι τελετουργίες, η Αλέξια μεταφράζει μουσικά τις αφηγήσεις που προκύπτουν, έχοντας ως σταθερό άξονα και οπτική τη θηλυκότητα.

Η συναυλία «Κύπρις», αποτελεί μία αφήγηση μέσα από την Γυναικεία Έκφραση, επιτρέποντας στο ακροατήριο/θεατές συλλογικά ως κοινό αλλά και ατομικά προσωπικά, να βιώσουν παράλληλα τη δική τους ξεχωριστή εμπειρία, ερμηνεύοντας εκ νέου το παρελθόν. Στην ουσία το έργο πρόκειται για τη σύζευξη των αρχαιοτήτων, της ιστορικής ερμηνείας τους και των διαφόρων νοημάτων που ο καθένας επιλέγει να τους αποδώσει.

Μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς και ηχητικά εφέ η Αλέξια δημιουργεί ένα ξεχωριστό ηχοτοπίο, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν. Το μουσικό πρόγραμμα θα διανθίζεται με μικρές αφηγήσεις σχετικές με την ιστορία της Λάρνακας και των ανθρώπων της μέσα από τους αιώνες, από τον Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη - Αρχεία Λάρνακας.

Την επωνυμία «Κύπρις» έφερε στις αρχαίες επιγραφές η κατεξοχήν θηλυκή θεότητα που λατρευόταν στην Κύπρο, δηλώνοντας έτσι την καθολική αποδοχή της μεγάλης αυτής θεάς σε ολόκληρο το νησί.

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org