«Κοτσινόχωμαν - Red Soil» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη και το BirdLife Cyprus 20 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 00:00 - 09 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 00:00Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Εικαστικά

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, στη Λευκωσία σε συνεργασία με το BirdLife Cyprus, παρουσιάζει από τις 20 Σεπτεμβρίου, τη συλλογική έκθεση με τίτλο ‘Κοτσινόχωμαν– Red Soil.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 09 Οκτωβρίου, αφηγείται την ιστορία της παράνομης θανάτωσης αποδημητικών πουλιών στην Κύπρο μέσα από μια μεταθανάτια έρευνα για τον ατυχή τρόπο με τον οποίο τα πουλιά αυτά βρίσκουν το τέλος τους.

Η χρονική στιγμή της έκθεσης είναι σκόπιμη, καθώς εκατομμύρια πουλιά εγκαταλείπουν την Ευρώπη αναζητώντας τα ηπιότερα χειμερινά κλίματα της Αφρικής. Η Κύπρος προσφέρει καταφύγιο στη διαδρομή των αποδημητικών πουλιών, που πετούν χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι τις περιοχές όπου ξεχειμωνιάζουν. Για πολλά όμως από αυτά, η διαδρομή αυτή αποβαίνει μοιραία.

Το ‘Κοτσινόχωμαν– Red Soil’ είναι αποτέλεσμα πολλαπλών συνεργασιών μεταξύ δημιουργών, με επικεφαλής τον φωτογράφο Σίλβιο Αουγκούστο Ρουσμίκο και τους σχεδιαστές Όμηρο Παναγίδη και Θαλή Νικολάου. Το έργο έχει τη μορφή ενός βιβλίου ως αντικείμενο, ενός ντοκιμαντέρ, καθώς και μιας διαδραστικής έκθεσης. Τα στοιχεία αυτά ενώνονται για να μεταφέρουν τον θεατή σε μια παραστατική σκηνή εγκλήματος, φέρνοντας τον κοντά στα αντικείμενα, τους ήχους και τα τοπία που συνθέτουν αυτή την παράνομη δραστηριότητα, ενώ τον φέρνουν αντιμέτωπο με κάποιες σκληρές αλήθειες για το μέγεθος αυτού του προβλήματος.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, η έκθεση καλεί τον θεατή να εμβαθύνει στο πολύπλευρο περιβαλλοντικό και πολιτισμικό ζήτημα τους εγκλήματος κατά της άγριας ζωής στην Κύπρο, εγείροντας ερωτήματα τόσο για την ατομική ευθύνη όσο και για τη συλλογική δράση.

Συντονιστές: Λουκία Λοίζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης και Κατερίνα Στεφανίδη, Επιμελήτρια

Δημιουργία: Σίλβιο Αουγκούστο Ρουσμίκο, Όμηρος Παναγίδης και Θαλής Νικολάου

Επιμέλεια και Σχεδιασμός Έκθεσης: Θαλής Νικολάου

Γραφικά: Όμηρος Παναγίδης

Ντοκιμαντέρ: Κώστας Δράκος

Ήχος: Παναγιώτης Μηνά
Κείμενα: Βασιλική Αναστάση

Διάρκεια: 20 Σεπτεμβρίου – 09 Οκτωβρίου 2022

Location

Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org