«ΚινηματοΓράφω – H λογοτεχνία στον κινηματογράφο» 07 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:30Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός

Διαλέξεις

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων συνεχούς δράσης και παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ο πολιτιστικός οργανισμός Βιβλιοτρόπιο έχει ετοιμάσει για τη φετινή χρονιά τον κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Αποτυπώματα» σε μια προσπάθεια να διερευνήσει πώς η λογοτεχνία, αλληλοεπιδρώντας με διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως είναι ο κινηματογράφος και το κόμικ, αποτυπώνει και νοηματοδοτεί το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, συμβάλλοντας με έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της πραγματικότητας στην κατανόηση των ορίων της ανθρώπινης κατάστασης.

Παράλληλα, φιλοδοξεί να προτείνει συμμετοχικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν καινούργια λογοτεχνικά κείμενα που θα αποτυπώνουν το αστικό πεδίο και τα οποία θα αποδοθούν σε δημόσιο χώρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάδραση ανάμεσα στους αναγνώστες και τους λογοτέχνες.

Η πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Αποτυπώματα» έχει τίτλο «ΚινηματοΓράφω Η λογοτεχνία στον κινηματογράφο» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 07 Μαρτίου στις 19:30, στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.

Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά του βραβευμένου βιβλίου του Χρίστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα, το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί τους δύο δημιουργούς για μια συζήτηση γύρω από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Τριλλίδης.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99 667599

 

Location

Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org