Κινηματογραφικές προβολές ανοικτές στο κοινό στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ 26 ΙανουάριοςΙαν 2023 19:30Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία

Κινηματογράφος

Οι Δράσεις "Νέ@ σε έρημο νησί" πραγματοποιούν και φέτος κινηματογραφικές προβολές ανοικτές στο κοινό, στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, στη Λευκωσία.

Η πρώτη προβολή θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, στο Θέατρο Αποθήκες, με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο» (2016) του Φατίχ Ακίν, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Zypern. Την ταινία θα προλογίσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διομήδης Κουφτερός. Με το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων του ομώνυμου βιβλίου από εφήβους των εργαστηρίων των Δράσεων. Η ταινία θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους.

Υπόθεση:

Η νεανική περιπέτεια του Φατίχ Ακίν είναι βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ, που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες κι έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες. Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής δύο εφήβων και διασχίζουν την Ανατολική Γερμανία. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια. Η ταινία κέρδισε το Ευρωπαικό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2017.

 

Η επόμενη προβολή θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30 στο Θέατρο Αποθήκες, με την ταινία «Οδιπορικό» (2018) του Γιοακίμ Λαφός, σε συνεργασία με το Institut Francais de Chypre. Η ταινία θα είναι με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Υπόθεση:

Η Σίμπιλ, μια χωρισμένη μητέρα που παλεύει με τους "δαίμονες" της, μη αντέχοντας άλλο να βλέπει τον έφηβο γιο της Σάμουελ να διολισθαίνει σε μια βίαιη και χωρίς νόημα ζωή, τον οδηγεί σε ένα μακρύ ταξίδι στο Κιργιστάν, με συνοδεία μόνο από τα δύο άλογα τους. Σ' αυτό το μακρύ ταξίδι μητέρα και γιος θα αντιμετωπίσουν το υπέροχο αλλά εχθρικό φυσικό περιβάλλον, τους κινδύνους και τις ανταμοιβές του, τους ανθρώπους του, αλλά κυρίως ο ένας τον άλλον.

Θα προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Από-θήκες Πολιτισμού» του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος CINEκπαίδευση και διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΑΕΙ Cyprus Film Festival 2022.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του χώρου "Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ". Ένας χώρος που δημιουργήθηκε αρχικά για να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη και χώρος κατασκευής σκηνικών, στη συνέχεια λειτούργησε ως θεατρική σκηνή, φιλοξένησε πειραματικές παραστάσεις και πλέον λειτουργεί ως η πρώτη εφηβική σκηνή του ΘΟΚ. Τεχνικοί, φροντιστές, ηθοποιοί, θεατές και έφηβοι συνυπάρχουν πλέον στις Αποθήκες, σε έναν χώρο που αλλάζει συνεχώς, εξελίσσεται και ανανεώνεται.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77772717

Location

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org