“Κάτω από τον Ορίζοντα: Από τον Ακάμα στον Απόστολο Ανδρέα” 28 ΙούλιοςΙούλ 2023 19:30 - 26 ΑύγουστοςΑυγ 2023 00:00

Εικαστικά

Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό οργανώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Φάνου Αβούρη με τίτλο “Κάτω από τον Ορίζοντα: Από τον Ακάμα στον Απόστολο Ανδρέα”.

Μέσα από την καταγραφή του κυπριακού υποθαλάσσιου τοπίου, οι φωτογραφίες του Φάνου Αβούρη αναθεωρούν τα όρια του χρόνου και του χώρου. Με κοινό παρονομαστή την ιδέα του ταξιδιού, η έκθεση παρουσιάζει μια σύγχρονη περιήγηση σε τόπους όπως ο Ακάμας, η Κερύνεια, και η Αμμόχωστος. Οι ίδιοι τόποι αποτελούν αφορμή για ένα ταξίδι στον χρόνο που καλεί το κοινό να περιηγηθεί στις αναμνήσεις και την προσωπική μυθολογία του Αβούρη για τις θάλασσες της Κύπρου, αλλά και να ακολουθήσει την ιστορία της ελεύθερης κατάδυσης μέσα στους αιώνες.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Άριστος Αριστείδου, ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης των περιοδικών Cyprus yachting & To Ψάρεμα και τα Μυστικά του και διοργανωτής του Limassol boat show, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 19:30 ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Τόπος ανεξερεύνητος αλλά με επιτακτική παρουσία στην ανθρώπινη ζωή, η θάλασσα αποτελεί πεδίο κοινών συμβολισμών και ταυτόχρονα ένα είδος ρευστού μνημείου στο οποίο προσωπική και συλλογική ιστορία συνυφαίνονται. Ξεκινώντας από μια σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη της πρακτικής και των μέσων της ελεύθερης κατάδυσης, η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες εντυπωσιακών υποβρύχιων τοποσήμων της κυπριακής ακτογραμμής. Οι εικόνες του βυθού που απαθανατίζει ο Φάνος Αβούρης συνομιλούν με το κοινό σ’ένα συγκινησιακά φορτισμένο πλαίσιο που αποτυπώνει την απώλεια, τη νοσταλγία και τα ερωτήματα που άφησε πίσω της η εισβολή του 1974. Άλλοτε πάλι εστιάζουν στα ίχνη που δημιουργεί η μακραίωνη ανθρώπινη δραστηριότητα στη θάλασσα, καθώς και στην ίδια την απόλαυση της εξερεύνησης ενός απέραντου υποβρύχιου κόσμου.

Στην έκθεση “Κάτω από τον Ορίζοντα: Από τον Ακάμα στον Απόστολο Ανδρέα”, η εμπειρία της ελεύθερης κατάδυσης και η φωτογραφία ως εικαστικό μέσο μετατρέπονται τελικά σε εργαλεία πλοήγησης απέναντι σε μύχια ερωτήματα. Πώς οικειοποιούμαστε το απέραντο; Πώς συγκρατούμε στη μνήμη μας το διαρκώς μεταβαλλόμενο; Πώς αιχμαλωτίζεται το ρευστό στοιχείο;

Διάρκεια: 28 Ιουλίου - 26 Αυγούστου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 10:00 - 23:00 / Σάββατο 12:00 - 23:00

Πληροφορίες: 25 212171

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org