«Καιρός/ Όμοροι - Μόνο ο χώρος θυμάται, μια συνάντηση μεταξύ Ελλήνων της Ανατολής και Ελλήνων της Δύσης» 03 ΜάιοςΜάι 2023 18:30 - 16 ΜάιοςΜάι 2023 00:00

Εικαστικά

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της περιοδεύουσας, διαπολιτισμικής εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Καιρός/ Όμοροι - Μόνο ο χώρος θυμάται, μια συνάντηση μεταξύ Ελλήνων της Ανατολής και Ελλήνων της Δύσης» παρουσιάζεται από τις 03 Μαΐου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια περιοδεύουσα, διαπολιτισμική εκδήλωση του Πολιτιστικού Όμιλου Leucò, με έδρα τη Σικελία, βασισμένη πάνω σε μια ιδέα της Προέδρου του, γλύπτριας Stefania Pennacchio και του καλλιτέχνη Βασίλη Βασιλειάδη. Γενικός στόχος είναι η προώθηση του κοινού πολιτισμού και της τέχνης των λαών της μεσογειακής λεκάνης, θεωρώντας την κλασική ομορφιά ως τη μόνη εποικοδομητική προοπτική για το μέλλον.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια διατομική έκθεση (γλυπτά της Pennacchio και ζωγραφικές εγκαταστάσεις του Βασίλη Βασιλειάδη) καθώς και μια ημερίδα με τίτλο «Καιρός, μόνο ο χώρος θυμάται – Συνάντηση Ελλήνων της Ανατολής και Ελλήνων της Δύσης»*. Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης παίρνουν μέρος διανοούμενοι, επιστήμονες και μελετητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίοι θα συζητήσουν τα κοινά στοιχεία της ταυτότητας των πολιτισμών της Σικελίας και της Κύπρου.

Η εκδήλωση συνοδεύεται από δίγλωσσο, έγχρωμο κατάλογο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες των έργων από τη φάση της προετοιμασίας τους, κείμενα των διαφόρων συντελεστών και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των θεσμών που στηρίζουν την εκδήλωση.

Διάρκεια έκθεσης: 03 - 16 Μαϊου 2023

Επιμέλεια: Ζαν Μπλανσάρ

*Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 05 Μαϊου, στις 18:30

 

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org