«Ιστορίες Οικειότητας» στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Λεμεσού 11 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:00 - 19 ΜάρτιοςΜαρ 2022 00:00Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Εικαστικά

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Λεμεσού παρουσιάζει από τις 11 Φεβρουαρίου, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Ιστορίες Οικειότητας» σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Μαρίζας Παρτζίλη.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της επιμελήτριας, συχνά η οικειότητα συνδέεται αυτόματα με την ερωτική σχέση ή την θέα ενός γυμνού σώματος χωρίς να είναι όμως μόνο αυτό. Τo γυμνό σώμα απαλλαγμένο από ενδύματα παρουσιάζεται πιο τρωτό και εκτεθειμένο τόσο στα μάτια ενός εραστή αλλά και στα μάτια ενός θεατή που παρατηρεί ένα έργο τέχνης. Οικείος όμως καθίσταται ένας χώρος, ο τόπος, ένα τοπίο, μια αίσθηση ή μια μυρωδιά.

H ανάγκη του καλλιτέχνη να προσεγγίσει το θέμα προκύπτει μέσα από την διαδικασία της κατανόησης των προσωπικών του ορίων και ως αφορμή για την αρχή διαλόγου ανάμεσα στο έργο και το κοινό θέτοντας κοινωνικούς και συναισθηματικούς προβληματισμούς. Η αποκάλυψη πτυχών τις προσωπικής ζωής απαλλαγμένων από την ωραιοποίηση και την εξιδανίκευση ειδικά σε μια εποχή όπως την σημερινή όπου το «φαίνεσθαι» επικρατεί του «είναι» αποτελεί πράξη τολμηρή και απαιτεί ψυχικό σθένος. Τα όρια μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου, τόσο σε θεωρητικό όσο και κυριολεκτικό επίπεδο δεν είναι πλέον ευδιάκριτα. Ο καλλιτέχνης καταργεί τα όρια, και το ιδιωτικό, το οικείο, παύει να υφίσταται ως τέτοιο.

Στην έκθεση αυτή, στην οποία συμμετέχουν 13 εικαστικοί, εκτίθενται έργα που «αποκαλύπτουν» πτυχές της προσωπικής ιστορίας των καλλιτεχνών άλλοτε μέσα από συμβολισμούς και αλληγορίες και άλλοτε παρουσιάζοντας τα όπως ακριβώς είναι.

Συμμετέχουν: Νικόλας Αντωνίου, Zohar Barak, Luis Guzman, Ρένος Εφεσόπουλος, Μαριάννα Κωνσταντή, Miriam McConnon, Chiaki Kamikawa, Boyana Λοϊζου, Χριστίνα Παπακυριακού, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Nina Sumarac, Τatiana Ferahian και Δέσποινα Φυσέντζου

Διάρκεια: 11 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 - 18:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Πληροφορίες: 25 367700

Location

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org