«Η ζωή και το έργο του Στροβολιώτη Αρχιεπισκόπου Κυπριανού»: Διάλεξη από τον Πέτρο Παπαπολυβίου 20 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 19:30

Διαλέξεις

Στο πλάισιο της Έκθεσης «Περί Στροβόλου», που παρουσιάζει την κοινωνική ιστορία του Στροβόλου, ο Ιστορικός και Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Η ζωή και το έργο του Στροβολιώτη Αρχιεπισκόπου Κυπριανού», την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Η διάλεξη παρουσιάζει σε αδρές γραμμές τη ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, μιας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεότερης ιστορίας της Κύπρου. Ο Κυπριανός, γόνος του Στροβόλου, διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του στενούς δεσμούς με τη γενέτειρά του,  η οποία από την πλευρά της τον έχει τιμήσει με πολλούς τρόπους. Η περσινή επέτειος των 200 χρόνων από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και των ιουλιανών σφαγών στην Κύπρο αποτέλεσε ευκαιρία επαναξιολόγησης του ρόλου του Κυπριανού, και γενικότερα της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση.

Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων που έφερε η πρόσφατη έρευνα θα επιχειρηθεί η παρουσίαση των σημαντικότερων σταθμών της ζωής του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και της πολύπλευρης προσφοράς του και η σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org