«Η Βαλίτσα, το παράθυρο και ο δρόμος»: Έκθεση γλυπτικής της Μιχαέλλας Καραγιώργη 29 ΝοέμβριοςΝοέ 2023 00:00 - 30 ΝοέμβριοςΝοέ 2023 00:00Παττίχειο δημοτικό θέατρο, Λεμεσός, Κύπρος

Εικαστικά

Με την έκθεση γλυπτικής της Μιχαέλλας Καραγιώργη με τίτλο «Η Βαλίτσα, το παράθυρο και ο δρόμος», το Παττίχειο δημοτικό θέατρο Λεμεσού, εγκαινιάζει τον θεσμό «Εικαστικοί Καλλιτέχνες στο Παττίχειο Θέατρο», ο οποίος έχει σκοπό να στηρίξει και καλλιτέχνες πέρα από αυτούς που φιλοξενεί στη σκηνή του.

Εκμεταλλευόμενο τους δεκάδες θεατές που επισκέπτονται το θέατρο κατά την διάρκεια των διαφόρων παραστάσεων, το Παττίχειο Θέατρο θα φιλοξενεί πλέον στον πρώτο όροφο και εικαστικούς καλλιτέχνες.

Πρώτη παρουσίαση η γλυπτική έκθεση της Μιχαέλλας Καραγιώργη «Η Βαλίτσα, το παράθυρο και ο δρόμος» την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση αυτή, η γλύπτρια παρουσιάζει μορφές που σφύζουν από ζωή και εκδηλώνουν ελεύθερα τον ενδότερο κόσμο τους. Η γλύπτρια συλλαμβάνει τις στιγμές των έντονων ψυχικών μεταβολών, από την έκρηξη της χαράς μέχρι τη συντριβή της οδύνης. Άλλοτε με το εικονικά εύθραυστο πλάσιμο και άλλοτε με την υπερβολική παραμόρφωσή τους, σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τα έργα, η εσωτερική ζωή καθίσταται εξωτερική.

Η γλυπτική έκθεση της Μιχαέλας αποτελείται από τρεις «ομάδες»:

Τους «κυκλικούς όγκους» έργα επηρεασμένα από τις πανάρχαιες θεότητες, τις προϊστορικές «Αφροδίτες», που ήταν αφιερωμένες στη γονιμότητα, σε αυτή την ιερή λειτουργία της γυναίκας, που την αναγάγει ως τον κύριο φορέα της διατήρησης της ζωής.

Στις «Γυναίκες» έργα στα οποία επιχειρείται με ρεαλιστική προσέγγιση η αποτύπωση στον πηλό ενός διαφορετικού σε κάθε φιγούρα συναισθήματος.

Και τέλος, στα «παιδιά» στα οποία εκδηλώνεται με τον πιο παραστατικό τρόπο ο αυθορμητισμός των συναισθημάτων, που αναβλύζουν πηγαία χωρίς την παρέμβαση της σκοπιμότητας, που χαρακτηρίζει τον ενήλικα. Σε κάποια από τα έργα, όμως, απεικονίζεται και η αγωνία της παιδικής ψυχής, που ασφαλώς είναι και αγωνία της γλύπτριας, για το άγνωστο αύριο ή και το ζοφερό σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.

Location

Παττίχειο δημοτικό θέατρο, Λεμεσός, Κύπρος

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org