«Η Θάλασσα μου, εσύ…» στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘23 22 ΙούνιοςΙούν 2023 20:30

Μουσική

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, ανοίγει το Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘23, την Πέμπτη, 22 Ιουνίου με την συναυλία «Η Θάλασσα μου, εσύ…», σε παραγωγή και καλλιτεχνική Διεύθυνση του Χρήστου Φιλίππου.

Η Ελληνίδα μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη και η Κύπρια τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου, παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη θάλασσα και στα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια όπως η παραδοσιακή μελωδία της «Μισιρλούς», που χάνεται στα βάθη της Αιγύπτου, παραδοσιακά σμυρναίικα αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια, που αναπτύχθηκαν ως κράμα Ανατολής και Δύσης («Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Γκιουλμπαχάρ»), το κυπριακό «Τριανταφυλλένη», τα πορτογαλικά «Madradeus» και «O’Pastor», η «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τα κλασικά «La vie en rose» και «Non, je ne regrette rien», που ερμήνευσε η Edith Piaf. Επίσης, επιτυχίες όπως τα «Historia de un amor» της μούσας του Αλμοδόβαρ Luz Casal, καθώς και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας («Andra mou paei»), το «Viva Sevilla» από την Ισπανία, τσιγγάνικες μουσικές και τραγούδια των Goran Bregovic, Zülfü Livaneli, Θάνου Μικρούτσικου και άλλων νεότερων Ελλήνων έντεχνων δημιουργών.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.boccf.org και  22 128157

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org