Η Φαίδρα Βόκαλη παρουσιάζει: Τέσσερις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους 15 ΝοέμβριοςΝοέ 2023 20:00Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία

Κινηματογράφος

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών προβάλλει στο χώρο του, στη Λευκωσία, την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, στις 20:00, τέσσερεις σύγχρονες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους παραγωγής Φαίδρας Βόκαλη.

Η Φαίδρα Βόκαλη θα προλογίσει τις ταινίες με μικρά βίντεο που έγιναν για την εκδήλωση αυτή. Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο μέρος της συνεργασίας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου με την Ελληνίδα δημιουργό, αφού θα ακολουθήσει επίσκεψη της στην Κύπρο το 2024. Είναι στα πλαίσια του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες 2023» που στηρίζει το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Ρουζ/Rouge (2020, 18’)

Ένα περιστατικό σεξιστικής βίας πυροδοτεί εντάσεις στη φιλία της Δανάης με την Ιλόνα και την Τούφα. Διχασμένες ανάμεσα σε θεωρία και πράξη, οι τρεις φίλες αντιλαμβάνονται πως η πατριαρχία δεν πεθαίνει (μόνο) με μπουκάλια, και πλέον έχουν τα σημάδια για να το αποδείξουν.

Σκηνοθεσία: Κωστής Θεοδοσόπουλος

Ηθοποιοί: Πάνος Κορώνης, Αινείας Τσαμάτης, Σοφία Κόκκαλη, Σίσσυ Τουμάση, Romanna Lobach, Mαρία Κεχαγιόγλου

Μόλλυ 6 με 8 / Molly 6-8

Μέσα τις δεκαετίας του ’60. Ένα ραντεβού ανάμεσα στον Σπόρο και στην Μόλλυ, το κορίτσι των 6 με 8 από τα χρόνια της εφηβείας του. Μία συνάντηση που θα φέρει στην επιφάνεια χαμένα όνειρα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Ένας γλυκόπικρος αποχαιρετισμός σε μια ολόκληρη εποχή. “Μια συνάντηση ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ίσως έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Ίσως και όχι.”

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μιχελουδάκης

Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Σοφία Κόκκαλη

37 μέρες / 37 days (2018, 23’)

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση

Σενάριο: Νικολέτα Λεούση, Βαγγέλης Σέρφας

Ηθοποιοί: Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Κατσής, Ιωάννα Μαυρέα, Αργύρης Μπακιρτζής

Σεβαράμπες / Sevarambes (Animation, 2020, 10’)

Στην πόλη Σεβαράμπες, ανθρωπόμορφοι εργάτες δουλεύουν υπό τον ζυγό των τεράστιων μηχανικών χεριών που χτίζουν μια δυστοπική πόλη. Κάθε καλλιτεχνική έκφραση απαγορεύεται επί απειλή αφανισμού. Ξυπνώντας στο διαμέρισμά του μετά από ένα έντονο όνειρο, ο Ερ προσπαθεί να αναπαράξει μια μελωδία και τότε τον συλλαμβάνει ένα μηχανικό χέρι που εντοπίζει τον ήχο της μουσικής. Αρνούμενος να αποδεχθεί τη μοίρα του καταφέρνει να αποδράσει ανακαλύπτοντας πως δεν είναι ο μόνος.

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Κοντός

Συνολική διάρκεια εκδήλωσης:  80′

Είσοδος ελεύθερη

Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών.

Πληροφορίες: 99 435754

Location

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org