Η Δρ. Πηνελόπη Χατζηδημητρίου συνομιλεί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζαμπουλάκη για την "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ 06 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:00

Διαλέξεις

Η Πηνελόπη Χατζηδημητρίου θα συνομιλήσει διαδικτυακά με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζαμπουλάκη για το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ.

Η διαδικτυακή συζήτηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 4ου κύκλου ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου», θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 06 Μαρτίου, στις 19:00 και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ είναι ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας και αποτελεί πάντα μία πρόκληση για τον σκηνοθέτη. Στο έργο, ο συγγραφέας καταγράφει την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και ψέματα, αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής.

Ένας από τους σημαντικούς σκηνοθέτες και δασκάλους υποκριτικής της γενιάς του, ο Γιώργος Ζαμπουλάκης σκηνοθέτησε την "Προδοσία" σε νέα μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, αυτόν το χειμώνα για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Την εμπειρία αυτή θα συζητήσει με τη Δρα Πηνελόπη Χατζηδημητρίου (Διδάσκουσα της Θεματικής Ενότητας 'Θεατρική Πρακτική: Εφαρμογές Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας"), στο πλαίσιο του 4ου κύκλου ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ».

Την εμπειρία της σκηνοθεσίας της Προδοσίας θα συζητήσει ο Γιώργος Ζαμπουλάκης, αναφερόμενος στα στάδια που διανύει ένας σκηνοθέτης από την επιλογή του έργου και την σκηνοθετική «ανάγνωσή» του ως την παράσταση, από την επιλογή των ηθοποιών μέχρι να φτάσει η παράσταση στο κοινό και να εισέλθει έτσι στον δημόσιο χώρο. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Χάρολντ Πίντερ, με την Προδοσία, δημιουργεί μία ακριβή ανατομία του έρωτα και της επιθυμίας. Παρασύρει τον θεατή σε μια περιοχή οικεία και ταυτόχρονα επικίνδυνη. Ο χρόνος, η μνήμη, οι παύσεις που αποκαλύπτουν τη γύμνια των λέξεων, οι σιωπές που εμπεριέχουν την τρικυμία των συναισθημάτων, η ίδια η γλώσσα που είναι μια διφορούμενη συναλλαγή.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org