Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στη Γιορτή των Γραμμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου 30 ΙανουάριοςΙαν 2023 18:00

Διαλέξεις

Η καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις, Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα είναι η κύρια ομιλήτρια στη φετινή μεγάλη Γιορτή των Γραμμάτων που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός θα μιλήσει για τον ρόλο του θεάτρου στον πολιτισμό και στην κοινωνία.

Το Θέατρο και όλες οι Τέχνες αποτελούν σπουδαίο κεφάλαιο στον πνευματικό μας πολιτισμό. Γεννήθηκε στον χρυσό αιώνα του Περικλή, τον ηγέτη, πολιτικό και φιλόσοφο που πίεζε τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά και καθιέρωσε το δωρεάν εισιτήριο για τους φτωχούς στο θέατρο. Από τον 5ο αιώνα έγινε το μεγάλο θαύμα και διαχρονικά όλα τα αρχαία θέατρα αποτελούν βήμα έκφρασης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σπουδαία ηθοποιός θα σκιαγραφήσει μέσα από το έργο μεγάλων συγγραφέων πως καταγράφονται και προβάλλονται όλες οι ανθρωπιστικές ηθικές αξίες: της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης, προκαλώντας και προσκαλώντας τον σκεπτόμενο άνθρωπο να ξεχωρίσει μέσα στην κοινωνία.

Κατά την ίδια την ηθοποιό, η ευθύνη, ο στόχος και ο προορισμός του θεάτρου είναι να διεγείρει το αισθητήριο και τη λογική του ανθρώπου προς την πρόοδο. Δεν θα παραλείψει βεβαίως να υπογραμμίσει και τον μαγικό τρόπο του θεάτρου να διδάσκει μέσα από την ψυχαγωγία, καθώς μέσα από αυτό, ο θεατής καθοδηγείται παράλληλα, ενεργοποιώντας τον ψυχικό του κόσμο και τη διάνοιά του. Πέραν των πιο πάνω, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα θίξει και το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος του θεάτρου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και πως κατάφερε να αντεπεξέλθει από αυτή τη δοκιμασία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων θα προβληθούν επίσης εικόνες από διάφορα θεατρικά έργα με τη συμμετοχή της κας Μπεμπεδέλη στην Κύπρο και την Ελλάδα.

H εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, θα μεταδίδεται από τον Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCY Voice και από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube.

Πληροφορίες: 22 894331 / 47

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org