Η ατομική έκθεση του Νικόλα Αντωνίου στη Lumière Contemporary Art Gallery 13 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 00:00 - 20 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 00:00

Εικαστικά

Η Lumière Contemporary Art Gallery εγκαινιάζει την έναρξη των εργασιών της στη Λεμεσό την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, με την ατομική έκθεση του κύπριου καλλιτέχνη Νικόλα Αντωνίου.

Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο «reverie», ο Αντωνίου παρουσιάζει μια σειρά ζωγραφικών έργων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Τα έργα δεν επεξεργάζονται μια συγκεκριμένη θεματολογία, όμως ανήκουν όλα σε μια ενότητα η οποία βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο καλλιτέχνης επιλέγει να ζωγραφίσει κατά τη δημιουργική διαδικασία, μια διαδικασία με έντονα χρώματα, τολμηρές πινελιές, δυναμικές χειρονομίες που σε συνδυασμό με το τυχαίο και την κρίση του καλλιτέχνη ισορροπούν και δημιουργούν νέες εικόνες, χώρους και τοπία.

Στόχος τους, να εκφράσουν συναίσθημα και να δώσουν το έναυσμα για συνειρμούς και σκέψη. Σε πολλά από τα έργα, ο καλλιτέχνης προσθέτει ως γνώριμο στοιχείο την ανθρώπινη φιγούρα, στοιχείο χαρακτηριστικό της όλης του σταδιοδρομίας. Η φιγούρα γίνεται ένα με τα εξπρεσιονιστικά στοιχεία, πότε αναδύεται από αυτά και άλλοτε κρύβεται ανάμεσά τους.

Έτσι, ο τίτλος «reverie», το να είσαι δηλαδή ευχάριστα απορροφημένος σε μία ονειρική κατάσταση, περιγράφει αλλά και εκφράζεται μέσα από αυτή τη σχέση της φιγούρας και του έντονα ζωγραφικού χώρου.

Διάρκεια: 13 Σεπτεμβρίου - 20 Οκτωβρίου 2022

Πληροφορίες: 25 344141

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org