Η "Γιορτή του Πηλού" στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού 01 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 16:00 - 02 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 20:00

Εικαστικά

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών (ΠΣΑΚ) διοργανώνει τη «Γιορτή του Πηλού», το Σάββατο 01, και την Κυριακή, 02 Οκτωβρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού, με την χορηγία του Υφυπουργείο Τουρισμού και εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών (ΠΣΑΚ) με γενικό τίτλο «Μέρες Πηλού Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022».

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος παραδοσιακοί και σύγχρονοι αγγειοπλάστες και κεραμίστες που είναι μέλη του ΠΣΑΚ, με στόχο την προώθηση του πηλού ως ένα διαχρονικό υλικό καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και ιστορικής χρηστικής σημασίας.

Στα πλαίσια συμμετοχής του Συνδέσμου σε πρόγραμμα του Erasmus, θα συμμετέχουν και άτομα με δυσκολίες ακοής, όρασης, και ομιλίας.

Η "Γιορτή Πηλού" θα περιλαμβάνει είδη αγγειοπλαστικής και κεραμικής προς πώληση, επίδειξη τεχνικών αγγειοπλαστικής και κεραμικής, επίδειξη δημιουργίας αγγείων σε ποδοτροχούς και ηλεκτρικούς τροχούς, κατασκευή μεγάλου πήλινου αντικειμένου από τους συμμετέχοντες κεραμίστες, πηλοπλαστική για όλες τις ηλικίες και επίδειξη καμινιού κεραμικής για ψήσιμο σε κάρβουνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση απευθύνεται προς όλες τις ηλικίες.

Πληροφορίες: 99 679292

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org