«Happy Happier Days»: Η νέα δουλειά της Αριάννας Οικονόμου 22 ΙούνιοςΙούν 2023 20:30Λευκωσία

Χορός

Η νέα της δουλειά της χορογράφου Αριάννας Οικονόμου με τίτλο «Ηappy Happier Days», παρουσιάζεται στις 22 και 23 Ιουνίου, στις 20:30, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Μετά την σόλο περφόρμανς «Breathing Eye (2021)» και την περιπατητική περφόρμανς/ βίντεο/ εγκατάσταση «ΜΕΤΑ» (2022), με βάση το φιλμ του Σάμιουελ Μπέκετ, η Aριάννα Οικονόμου συνεχίζει την έρευνα της ορμώμενη από το θεατρικό του έργο «Happy Days» (Ευτυχισμένες Μέρες).

Στο «Happy Happier Days» (Ωραίες, για πιο Ωραίες Ημέρες) η δημιουργός μοιράζεται με το κοινό, σε αυτή την ώριμη καλλιτεχνική θέση που βρίσκεται, κοιτάζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον: τι υπήρξε, τι θα μπορούσε να υπάρξει και αναζητά τι θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως οι πιο ευτυχισμένες ημέρες. Σε ένα διαρκή διάλογο με το κείμενο, αναπόφευκτα έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της ως ενεργού γυναίκας καλλιτέχνη στην Κύπρο από το πρώτα βήματά της μέχρι σήμερα, αλλά και με προσωπικές μνήμες ή σκέψεις.

Η Αριάννα Οικονόμου σημειώνει: «Στο θεατρικό του έργο “Happy Days” γραμμένο 20 χρόνια μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (και την πυρηνική πολεμική καταστροφή της Χιροσίμα, η οποία επηρέασε πολλούς συγγραφείς της δεκαετίας του ’60), ο Μπέκετ τοποθετεί το έργο σε ένα έρημο τοπίο, μια ερημιά, ένα τοπίο μετά το τέλος του κόσμου, όπου οι δύο επιζήσαντες, η Γουίννυ και ο Γουίλλυ, περιμένουν το δικό τους τέλος. Η ηρωίδα του έργου, θαμμένη μέσα σε ένα λόφο από χώμα μέχρι τη μέση της (στην 1η πράξη) και μέχρι τον λαιμό (στη 2η πράξη), τελετουργικά μιλάει για τη καθημερινότητα και τη ρουτίνα της, τις δράσεις που επιτελεί, βάζοντας και βγάζοντας πράγματα μέσα και έξω από την τσάντα της, για να ρυθμίσει έτσι το πέρασμα του χρόνου μεταξύ του κουδουνιού για Ξύπνιο και του κουδουνιού για Ύπνο. Ενώ παράλληλα αναρωτιέμαι» σημειώνει η Αριαννα Οικονόμου «πώς μέσα από τα συμβατικά χρονικά πλαίσια της τέχνης της περφόρμανς μπορώ να μιλήσω για τους δικούς μου προσωπικούς φόβους, πώς να αντικρύσω γενικότερα το εφήμερο της Ζωής και της Τέχνης; Η σχέση μου με τη Γουίννυ είναι ότι κάποτε είμαι εκείνη και κάποτε εγώ, και κάποιες φορές και οι δύο μας μαζί στο ενδιάμεσο».

Παράλληλα με την παράσταση, θα παρουσιάζεται μια προθήκη με υλικό από το αρχείο της καλλιτέχνιδας. Η δράση αυτή συσχετίζεται τόσο με τις θεματικές της παράστασης όσο και με μια ερευνητική προσέγγιση που έχει ως σημείο εκκίνησης την ερώτηση: ποια η ζωή του αρχείου και με ποιους τρόπους το ενεργοποιούμε.

Συντελεστές:

Ιδέα, Σκηνοθεσία, Κείμενα, Μουσική, Περφόρμερ: Aριάννα Οικονόμου
Δραματουργία, Συνεργάτης καλλιτέχνης: Έλενα Αγαθοκλέους
Σύμβουλος κίνησης: Πέτρος Κονναρής
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Χριστοφίδης
Σκηνογράφος: Νάταλυ Σάββα
Επιλογή από αρχείο καλλιτέχνιδας: Ευαγόρας Βανέζης
Μοντάζ, Promo video: Justyna Ataman
Τεχνική υποστήριξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Παραγωγή: Echo Arts 2023

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99 199180

Location

Στέγη Χορού, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org