Γιορτή του Κρασιού 2022 17 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 19:00 - 25 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 23:55

Φεστιβάλ

Στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού από τις 17 - 25 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Κρασιού.

To πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, λαογραφικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και μουσική με φόντο τον παραδοσιακό βρακά.

Η έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα το κρασί αλλά και η έκθεση φωτογραφίας, έρχονται να εμπλουτίσουν και φέτος το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού με αποκορύφωμα το παιδικό πρόγραμμα. Η γιορτή εμπλουτίζεται από παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και παραστάσεις από τους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου

Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού μεταφέρει το κοινό στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και η φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπληρώνουν το τραγουδιστικό κομμάτι της έναρξης.

Στη συνέχεια οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου, θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο.

Την τελετή έναρξης εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την ημέρα των εγκαινίων, η Γιορτή λειτουργεί κανονικά όπως και τις υπόλοιπες μέρες.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου

Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα «Αγάπης Λόγια».

Ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού του έρωτα και της αγάπης καθώς και προσωπικές του επιτυχίες. Συμμετέχει η Κύπρια τραγουδίστρια Έλενα Νεοφυτίδου και συνοδεύει 8μελής ορχήστρα.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου

Το αναπόσπαστο κομμάτι της Γιορτής του Κρασιού που αφορά την παράδοση με τους:

Όμιλο λαογραφικών ερευνών Λεμεσού "Οι Αμαθούσιοι" με κυπριακούς χορούς.

Εθνικό σύλλογο "Ζήδρος" με κρητικούς χορούς και

Εργαστήρι παραδοσιακού χορού "Αλεξάνδρα" με ελληνικούς χορούς.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου

Οι κανταδόροι Γιωργαλλέτου τραγουδούν με τον δικό τους τρόπο τον «'Ήχο της πόλης μας» που περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κρασιού, τραγούδια από το δίσκο «Τα ζιβανάδικα» καθώς και επιλεγμένα αρχοντορεμπέτικα και κυπριακά τραγούδια.

Το Θέατρο Γέλιου έρχεται και φέτος με την νέα κυπριακή κωμωδία του Κώστα Σχοινιού «Εκλέψαν την Στετέ μας». Παίζουν: Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Φιακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και η Καλλισθένη Παπαδούρη.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου

«Αχ ! Έρωτα- Παντελής Θαλασσινός»

Ο Παντελής Θαλασσινός με τη Λίζα Θεοφάνους και το Μουσικό Σχήμα ΟΡΦΕΑΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Πανίκος Χατζηχαμπής». Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια του έρωτα από την παράδοση μέχρι τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς.Από τη συναυλία δεν θα λείψουν και οι προσωπικές επιτυχίες του ερμηνευτή όπως «Τα σμυρνέικα τραγούδια» , «Ανάθεμα σε», «Εισιτήριο στη τσέπη σου».

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Δεσμός του Σύνδεσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στην παραδοσιακή κυπριακή μουσική. Τραγουδούν: Σοφία Ψαρούδη, Χριστάκης Αριστείδου, Πέτρος Κλεάνθους και συνοδεύει στο πιάνο η μουσικός τους Άννα Αριστείδου.

Συναυλία αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του, με τους Γιώργο Γεωργίου (Κινέζο), Δημήτρη Μεσημέρη, Κατερίνα Παράσχου και 6μελές μουσικό σχήμα.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου

Το Θεάτρο «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει το έργο «Αγάπη Νικητής» του Παύλου Λιασίδη, που πραγματεύεται ένα προσφιλές θέμα – χαρακτηριστικό της Κυπριακής ηθογραφίας- ένα τυπικό ερωτικό ειδύλλιο μετ’ εμποδίων. Η αγάπη του φτωχού ζωγράφου Μιχάλη για την Βαρβαρού την κόρη του Κωνσταντίνου και της Τζιυρκακούς, παρ’ όλον που είναι αμοιβαία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και εμπόδια.

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Σοφία Καλλή, Ανδρέας Μελέκης, Φοίβος Γεωργιάδης, Χρίστος Κυριάκου, Σταύρος Κωνσταντίνου, Κυριακή Κωνσταντίνου, Γεωργία Νικολάου και Ελένη Οροκλινιώτου.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου

«Νύχτα για τραγούδι - Γλυκερία»

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Γλυκερία μαζί με το φωνητικό σύνολο της Διάστασης και οκταμελή ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μεγάλα τραγούδια των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Νικολακοπούλου και άλλων. Στο πρόγραμμα υπάρχει και ένα αφιέρωμα σε τραγούδια που γράφτηκαν με θέμα το κρασί. Η σκηνή του Κηποθεάτρου θα μετατραπεί σε ένα παλιό λαϊκό κέντρο μιας άλλης εποχής. Μαζί της θα είναι ακόμη ο τραγουδιστής Γιώργος Ιωάννου και τέσσερις λαϊκοί χορευτές.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου

Οι διεθνούς φήμης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί της Οικογένειας Λιοτατή παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό Illusion magic show για μικρούς και μεγάλους εις μνήμην Ανδρέα Λιοτατή.

"Κρασοπίνω!" - Ρεμπέτικη βραδιά με τη μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και τον Πέτρο Κουλουμή. Μαζί τους ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λίβανος. Πλαισιώνουν Κύπριοι δεξιοτέχνες μουσικοί και η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού. Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τα παλιά Σμυρνέϊκα τραγούδια μέχρι τα ρεμπέτικα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Ζωντανή Μουσική κάθε βράδυ στις ταβέρνες

Στο χώρο του Δημόσιου Κήπου έχουν διαμορφωθεί παραδοσιακές ταβέρνες, που θα προσφέρουν φαγητό και ποτό με συνοδεία ζωντανής μουσικής κάθε βράδυ.

Μπροστά από τον Βρακά:

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με το συγκρότημα Monsieur Doumani (21:00)

Μια διαφορετική συναυλία με τους Monsier Dumani που αποτελούνται από τον Αντώνη Αντωνίου- φωνή, τζουράς, stomp box, τον Άντη Σκορδή- φωνή, κιθάρα, loops και τον Δημήτρη Γιασεμίδη – τρομπόνι και φλάουτο.

Έκθεση γελοιογραφίας

Έκθεση Γελοιογραφίας, με τίτλο «Οινογελοιογραφίες 2022», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήρι Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Έκθεση Φωτογραφίας

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Ο Οίνος μέσα από τους αιώνες».

Έκθεση αφίσας της Γιορτής του Κρασιού από το 1992 μέχρι 2021.

Παιδικές παραστάσεις - Δραστηριότητες: 

Παιδότοπος στον χώρο πίσω από τον Βρακά

Τα παιδιά έχουν τον χώρο τους στη Γιορτή του Κρασιού. Ελάτε να χειροτεχνήσετε τον Βρακά όπως εσείς τον φαντάζεστε. Να φτιάξετε το βρακά σε ξύλινες φιγούρες και σε μαγνητακια.

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής 19:00 - 22:00: Σάββατο 17/09/2022, Κυριακή 18/09/2022, Δευτέρα 19/09/2022, Τετάρτη 21/9/2022, Παρασκευή 23/9/2022, Σάββατο 24/09/2022, Κυριακή 25/09/2022

Παιδικές Παραστάσεις κάθε βράδυ στις 19:30:

Σάββατο 17/09/2022
Το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης χορευτής στη Γιορτή του Κρασιού».

Κυριακή 18/09/2022
Παιδική μαγική παράσταση για τα παιδιά από τους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Δευτέρα 19/09/2022
Το Μουσείο εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Προφήτης»

Τρίτη 20/09/2022
Το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο».

Τετάρτη 21/09/2019
Το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης χορευτής στη Γιορτή του Κρασιού».

Πέμπτη 22/09/2019
Το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο».

Παρασκευή 23/09/2022
Παιδική μαγική παράσταση για τα παιδιά από τους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Σάββατο 24/09/2022
Παιδική παράσταση «Tο πιο πολύτιμο δώρο» από την Ομάδα Χρώματα της Δανάης Χρίστου

Κυριακή 25/09/2022
Το Μουσείο εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Πάρκ»

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού θα παιανίζει ως ακολούθως:

Σάββατο 17/09/2022 στις 19:30 στο Κηποθέατρο.

Κυριακή 25/09/2022 στις 19:30 μπροστά από τον Βρακά.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού, ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στον χώρο του Δημόσιου Κήπου, βγάζοντας φωτογραφίες-selfie με τους επισκέπτες.

Γευστολόγηση: Από τις 20:00 - 21:00, θα πραγματοποιείται γευστολόγηση σε όλα τα οινοποιεία στον χώρο της Γιορτής του Κρασιού.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Περίπτερο Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στη Γιορτή του Κρασιού

Σάββατο 17/9/2022 Κυπριακά εδέσματα και οίνος (με τον κ. Μέλιο Θεοχαρίδη – Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου)

Τετάρτη 21/9/2022 «Κυπριακά κοκτέιλ – η παράδοση αλλιώς» (Κυπριακή Ένωση Μπαρτεντερ) (παραγωγή και διάθεση κοκτέιλ)

Παρασκευή 23/9/2022 η ΟΙΝΟΑΡΤ φιλοξενείται στο περίπτερο του Υπουργείου για την παρουσίαση «Διεθνής Μέρα για το Μαραθεύτικο» (παρουσίαση και γευσιγνωσία)

Κυριακή 25/9/2022 παραγωγή παλουζέ

Κάθε βράδυ στο περίπτερο θα παράγεται Ζιβανία

Ομάδα κυπρίων κανταδόρων

20 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών
Παρουσίαση από τον Ομίλο Οινοφίλων Κύπρου ΚΟΥΜΑΝΔΑΡΙΑ: Η γλυκιά της Κύπρου αγαπημένη.

Εισηγητές της παρουσίασης: Δημήτρης Αντωνίου, Οινολόγος και Ορέστης Τσιάκκας, Οινολόγος

Μια παρουσίαση για την Κουμανδαρία, το πρώτο οινικό προϊόν της Κύπρου που κατοχυρώθηκε με ονομασία προέλευσης. Εισηγητές θα είναι καταξιωμένοι κύπριοι οινολόγοι με εμπειρία στην παραγωγή της Κουμανδαρίας. Θα μιλήσουν για την ιστορική της διαδρομή, τη νομοθεσία που την διέπει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο παραγωγής της και τους διάφορους πειραματισμούς που γίνονται για μια νέα προσέγγισή της.

25 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στον Άγιο Μάμα νωρίς το απόγευμα
Πολιτιστικός Όμιλος Νόστος Πισσουρίου και οι "Αντάμα"

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 19:00 μέχρι τις 24:00

Τιμή Εισιτηρίων:

Ενήλικες: άνω των 18 ετών: €5 (Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά (ισχύει για 1 φιάλη, εξαιρείται η Κουμανδαρία) από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ ΛΟΕΛ ή ΣΟΔΑΠ).

Παιδικό/ Εφηβικό: από 6 - 18 ετών: €3

Πληροφορίες: 25002211, 25002339 (Δευτέρα - Πέμπτη 08:00 - 14:00)

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org