Γιορτή των Ανθεστηρίων στην Πάφο 11 ΜάιοςΜάι 2023 19:30 - 13 ΜάιοςΜάι 2023 00:00

Φεστιβάλ

H Πάφος οργανώνει και φέτος τη γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» στις 11-13 Μαϊου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 85 και πλέον χρόνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση με φωτογραφικό υλικό, το οποίο απεικονίζει την ιστορία των ανθεστηρίων στην Πάφο. Όπως αναφέρεται, τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Πέμπτη, 11 Μαϊου, στις 19:30, και θα λειτουργεί από τις 09:00 – 14:30 και από τις 18:00 - 20:00 την Παρασκευή και από τις 09:00 - 13:00 το Σάββατο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική».

Την Παρασκευή, 12 Μαϊου, στις 20:30, θα δοθεί στην Πλατεία Kennedy συναυλία της Ήβης Αδάμου και τετραμελούς ορχήστρας με τη συμμετοχή και δύο χορευτών.

Το Σάββατο, 13 Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της γιορτής των Ανθεστηρίων στο Ιακώβειο Γυμναστήριο, στις 18:30, με πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει την παρουσίαση του άρματος της Θεάς Αφροδίτης, κατασκευές από εκπαιδευτήρια της Πάφου, θεατρικό δρώμενο από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και μουσικό μέρος, από το Μουσικό Σχολείο Πάφου.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 18:30, θα γίνει η πομπή και ακολούθως, η αναβίωση καλλιτεχνικά, της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα και η Εναλλαγή των Εποχών (διασκευή του Ομηρικού Ύμνου προς τη Θεά Δήμητρα).

Θα συμμετέχουν: ομάδα μαθητών/τριών αποτελούμενη από 19 μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και παιδιά του Μουσικού Σχολείου Πάφου, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org