«Γιορτάζοντας τον Astor Piazzolla» στο Θέατρο Ριάλτο 03 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 20:30Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Μουσική

To κουαρτέτο του Carel Kraayenhof παρουσιάζεί την Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, τη μουσική παράσταση με τίτλο «Γιορτάζοντας τον Άστορ Πιατσόλα».

Με την παράσταση αυτή, οι δεξιοτέχνες μουσικοί του κουαρτέτου Carel Kraayenhof Quartet τιμούν το μουσικό τους είδωλο, τον Άστορ Πιατσόλα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου από τη γέννησή του.

Για τον μπαντονεονίστα Carel Kraayenhof, ο Άστορ Πιατσόλα είναι μουσικά ο «νονός» του, ένας αληθινός ήρωας που επηρέασε και διαμόρφωσε ολόκληρή του τη ζωή, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου ο Πιατσόλα ζήτησε από τον νεαρό τότε Kraayenhof να «παίξει κάτι για εκείνον». Η ζωή του  Ολλανδού δεξιοτέχνη με την αργεντίνικη ψυχή θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδιοφυή Αργεντίνο μαέστρο.

Ως πατέρας του νουέβο τάνγκο, ο Πιατσόλα είχε καλέσει προσωπικά τον Carel Kraayenhof να παίξει σόλο μπαντονεόν στο δημοφιλές κομμάτι του, Tango Apasionado, με την ερμηνεία του τελευταίου στον βασιλικό γάμο να αφήνει βαθιά συγκινημένο το κοινό χάρη στις μελαγχολικές μελωδίες του Πιατσόλα.

Εάν ο Carel είναι το μουσικό «παιδί» του Πιατσόλα, τότε ο μπασίστας Jaap Branderhorst και ο βιολινίστας Bert Vos είναι τα «εγγόνια» του. Ο πιανίστας Juan Pablo Dobal από το Μπουένος Άιρες είχε, επίσης, στενή σχέση με τη μουσική του Πιατσόλα, τον οποίο γνώρισε σε νεαρή ηλικία καθώς συνόδευε την Amelita Baltar, σύντροφο του τελευταίου και πρώτη ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, οι τέσσερις δεξιοτέχνες του τάνγκο ταξιδεύουν μαζί ανά τον κόσμο με το σύνολό τους Sexteto Canyengue & Carel Kraayenhof Ensemble, ενώ έχουν ηχογραφήσει μαζί οκτώ δίσκους. Σήμερα, εμφανίζονται ως Carel Kraayenhof Quartet, ένα κουαρτέτο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, στην οποία αναβιώνουν ορχηστρικοί θησαυροί που εναλλάσσονται με πολύχρωμες προσωπικές ιστορίες του Carel και των μουσικών του συντρόφων.

Κουαρτέτο:

Carel Kraayenhof (μπαντονεόν), Juan Pablo Dobal (πιάνο), Jaap Brandenhorst (κοντραμπάσο), Bert Vos (βιολί)

Είσοδος: €20/15

Εισιτήρια: www.rialto.com.cy

Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 - 15:00)

Location

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org