Φεστιβάλ μουσικής "PIANOFEST2" 31 ΜάιοςΜάι 2022 20:00Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Στρόβολος, Λευκωσία

Φεστιβάλ

Το Ledra Music Soloist παρουσιάζει, από τις 31 Μάϊου μέχρι τις 14 Ιουνίου, την 2η έκδοση του φεστιβάλ "PIANOFEST" και φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Χρήστο Γιάλλουρο, τον Ανδρέα Ιωαννίδη, τον Γιώργο Μαννούρη και το Νικόλα Κωσταντίνου.

Το φεστιβάλ εγκαινιάζει την Τρίτη, 31 Μαϊου, στις 20:00, στο δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, ο πιανίστας Χρήστος Γιάλλουρος. Ο νεαρός πιανίστας, ο οποίος δίνει το πρώτο του επαγγελματικό ρεσιτάλ στην Κύπρο, έχει σπουδάσει στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στο Λονδίνο και ως σολίστας συνεργάζεται με καλλιτέχνες πολυμέσων και κινούμενης εικόνας.

Την Κυριακή, 05 Ιουνίου θα ακολουθήσει το ρεσιτάλ του Ανδρέα Ιωαννίδη, το οποίο σηματοδοτεί και το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε σόλο ρεσιτάλ στην Κύπρο. Ο Ιωαννίδης έχει ήδη στο ενεργητικό του μια πληθώρα εμφανίσεων, τόσο σε ατομικά ρεσιτάλ όσο και ως σολίστ με ορχήστρες, έχοντας δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική σε αίθουσες συναυλιών, όπως η Συμφωνική Αίθουσα της Βοστόνης, η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στο Αμβούργου, το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της Λουκέρνης, το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον, το Κέντρο Τεχνών της Σεούλ και το Temppeliaukio Kirkko στο Ελσίνκι.

Συνέχεια έχει το ρεσιτάλ του Γιώργου Μαννούρη, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 07 Ιουνίου. Έχοντας ήδη σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Βασιλίσσης Σοφίας στη Μαδρίτη, στο Κονσερβατουάρ της Νέας Αγγλίας και το Brandeis University στη Βοστόνη, ο Γιώργος έχει εμφανιστεί σε μερικές εκ των σημαντικότερων σκηνών της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Εκτός από πιανίστας, ο Γιώργος είναι επίσης βραβευμένος ποιητής και ιστορικός μουσικολόγος, έχοντας ήδη παρουσιάσει σειρά διαλέξεων στο κίνημα του Ρομαντισμού, τον Liszt, τον Wagner, την όπερα του δέκατου ένατου αιώνα, τη διάδραση μουσικής και φιλοσοφίας, και τη μουσική αισθητική.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τρίτη, 14 Ιουνίου με ένα ρεσιτάλ από το Νικόλα Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway Artist. Πρόσφατα έχει ηχογραφήσει τη «Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 1 σε Ντο μείζονα» (με τον Πέτερ Σομοντάρι), και τις «Δυο Σονάτες για βιόλα και πιάνο» (με τον Μάτε Σουτς) του Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού και τους επόμενους μήνες θα δώσει την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκληρωμένου κύκλου της Α’ σειράς 12 Πρελουδίων για σόλο πιάνο του Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού, τα οποία ολοκληρώθηκαν μεταξύ των ετών 2008 και 2014.

Συναυλίες:

31 Μαΐου, 05, 07 & 14 Ιουνίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήρια: soldoutticketbox.com, καταστήματα  Stephanis

Πληροφορίες: 99 744227

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

 

Location

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Στρόβολος, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org