Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού 20 ΟκτώβριοςΟκτ 2023 00:00 - 12 ΝοέμβριοςΝοέ 2023 00:00

Φεστιβάλ

Η BPRArts Cultural Management, παρουσιάζει το 1o «Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού» – «Limassol Photography Festival» που ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Ενταγμένο στο σύγχρονο τοπίο της Φωτογραφίας, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού, σκοπεύει να λειτουργήσει ως όχημα απόδοσης του σύγχρονου κοινωνικού γίγνεσθαι, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές οπτικές αισθητικές και προσλήψεις των φωτογράφων/δημιουργών οι οποίες προβάλλουν, προτείνουν και ενίοτε εξελίσσουν το φωτογραφικό λεξιλόγιο.

Η θεματική για το 2023 είναι «Τόπος ή Τοπίο» – «Place or Landscape» και το φετινό Φεστιβάλ αφιερώνεται στον εκλιπόντα συμμετέχοντα φωτογράφο Γιώργο Πανταζή ο οποίος έφυγε απροσδόκητα στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ 2023

20/10 - 12/11/2023
Υπαίθρια Έκθεση στο παραλιακό μέτωπο του Μόλου Λεμεσού (Caffé Nero) με τίτλο «Τόπος ή Τοπίο» σε επιμέλεια Στέφανου Κουρατζή. Λαμβάνουν μέρος οι 5 σύγχρονοι φωτογράφοι: Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Γιώργος Πανταζής, Max Zhitsov, Mo Khatib, και Νικόλας Κωνσταντίνου.

20/10 - 29/10/2023
Στη δεύτερη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Greece is Ordinary II: Triptychs», που παρουσιάζεται στο 6X6 Center for Photography, συμμετέχουν τρεις Έλληνες φωτογράφοι: ο Κώστας Καψιάνης, ο Μαρίνος Τσαγκαράκης και η Μαρίλια Φωτοπούλου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αν και εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και έχουν διαφορετικές στοχεύσεις, διερευνούν διάφορες εκφάνσεις της νεοελληνικής κοινωνίας, των υποκειμένων που τη συγκροτούν και των υλικών ιχνών τους. Εν τέλει, η παρούσα έκθεση μπορεί να ιδωθεί ως μια εναλλακτική οπτική ανθρωπολογία του νεοελληνικού πολιτισμού.

22 και 29/10/2023
Φωτογράφιση με φωτογραφική μηχανή μεγάλου φορμάτ του 20ου αιώνα με επιτόπου εκτύπωση στο Μόλο Λεμεσού (Caffé Nero) από το φωτογράφο German Moiseev. Θα παρουσιαστεί και θα περιγραφεί η διαδικασία αναλογικής φωτογραφίας και εκτύπωσης.

21, 22 και 29 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στις πιο πάνω ημερομηνίες, θα οργανωθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες φωτογράφους Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Max Zhiltsov και Mo Khatib, εργαστήριο φωτογραφίας δρόμου με τον φωτογράφο Στέφανο Κουρατζή αλλά και φωτογράφιση και απευθείας αναλογική εκτύπωση φωτογραφιών μεγάλου φορμά από τον φωτογράφο German Moiseev.

Το Φεστιβάλ ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00 μ.μ στο 6Χ6 Centre for Photography στα πλαίσια της έναρξης του Limassol art walks.

Συντελεστές:

Ιδρύτρια/Παραγωγή: BPRArts - Catherine Louis Nikita
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέφανος Κουρατζής
Επιμελητής έκθεσης “Greece is ordinary II: Triptychs” στο 6x6 Centre for Photography: Κωνσταντίνος Αργιανάς

Πληροφορίες: www.liphofe.com

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org