Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τη ζωή και το έργο του ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη 07 ΙούλιοςΙούλ 2023 17:00 - 08 ΙούλιοςΙούλ 2023 20:00

Συνέδρια/Ημερίδες

Στις 07 και 08 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τη ζωή και το έργο του σημαντικού κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη.

Είναι το Δ΄ Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Στροβόλου και τον Δήμο Λευκονοίκου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 23 ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ισπανία: Γ. Ανδρειωμένος, Γ. Βιολάρης, Π. Βουτουρής, Λ. Γαλάζης, Γ. Γεωργής, Δ. Δημητρίου, Κ. Ιωάννου, Ν. Μαθιουδάκης, Χρ. Μαυρής, Μ. Μιχαηλίδου, Στ. Μπίου, Γ. Παναγή, Ν. Παπαξενοφώντος, Π. Παπαπολυβίου, Κ. Παύλου, Γ. Πετούσης, Ε. Πολυβίου, Ειρ. Ροδοσθένους, Μ. Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Β. Σελιώτη, Μ. Στεργιούλης, Α. Χατζηθωμάς, Λ. Χριστοδουλίδου.

Κατά την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 07 Ιουλίου, στις 17:00,  θα προβληθεί βίντεο του Θωμά Καλλή για τον Β. Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, ο ποιητής Μιχάλης Κτίστης και ο πεζογράφος Γιώργος Χαριτωνίδης θα διαβάσουν έργα τους που «συνομιλούν» με τον Β. Μιχαηλίδη. Επίσης, ο Ο.Λ.Κ. θα βραβεύσει τον Γιάννη Κατσούρη (μεταθανατίως) και τους Κωνσταντίνο Γ. Γιαγκουλλή, Κώστα Βασιλείου και Κώστα Νικολαΐδη για τη συμβολή τους στην προώθηση των μιχαηλιδικών σπουδών.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από τους Κ. Ιωάννου (πρόεδρος), Γ. Ανδρειωμένο, Λ. Γαλάζη, Ν. Μαθιουδάκη, Μ. Στεργιούλη και Λ. Χριστοδουλίδου, και η Οργανωτική Επιτροπή από τους Γ. Παναγή, Γ. Χαριτωνίδη και Κ. Ιωάννου. Την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού έχει αναλάβει η Γ. Παναγή.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Δείτει το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org