Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ – βιογραφία που σκηνοθέτησε ο Τζουζέπε Τορνατόρε για τον Ιταλό συνθέτη Ένιο Μορικόνε με τίτλο «Ennio: The Maestro» προβάλλεται από τις 07 μέχρι τις 09 Ιουνίου στον κινηματογράφο Πάνθεον, στη Λευκωσία.
O Μορικόνε διηγείται τη ζωή του από την αρχή μέχρι το τέλος (πέθανε το 2020 πριν κυκλοφορήσει η ταινία), συγκινείται αρκετές φορές καθώς θυμάται παλιές ιστορίες και συγκινεί κι εμάς.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του «Σινεμά ο Παράδεισος» έπεισε τον κορυφαίο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής του 20ού αιώνα να του παραχωρήσει on camera μια εφ’ όλης της ύλης εξιστόρηση της καριέρας και ζωής του, «ντύνοντας» με τις διηγήσεις του ένα εκπληκτικό αρχειακό υλικό.
Ο Μορικόνε ήταν ένας Μαέστρος που κατάφερε ν’ αλλάξει την έννοια και το κύρος της κινηματογραφικής μουσικής - στο φιλμ μιλάνε πάρα πολλοί μουσικοί και σκηνοθέτες για το πόσο σημαντικός είναι ο συνθέτης και πόσο επηρέασε τους ίδιους αλλά και την εξέλιξη της μουσικής.
Μεταξύ άλλων, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι Ένιο Μορικόνε, Τζουζέπε Τορνατόρε, Κλιντ Ίστγουντ, Κουέντιν Ταραντίνο, Χανς Ζίμερ, Μπάρι Λέβινσον, Ντάριο Αρτζέντο, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κουίνσι Τζόουνς, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόλαντ Τζοφέ, Τζέιμς Χέτφιλντ.
Προβολές: 07 - 09 Ιουνίου, 20:00, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λευκωσία
Εισιτήρια: pantheon-theatre.com
- Schedule
- Guests
- Attendance
- Forecast
- Σχόλια
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Today stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
Next 24 Hours
Powered by openweathermap.org