«Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» από την Alpha Square και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη 18 ΜάρτιοςΜαρ 2022 20:30 - 20 ΜάρτιοςΜαρ 2022 20:30Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Θέατρο

Η Alpha Square και η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζουν από τις 11 Μαρτίου, το θεατρικό έργο του Jules Tasca με τίτλο «Ζωντανή Ζωγραφιά: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία. Το έργο ανεβαίνει ως σκηνοθετημένο αναλόγιο στην Αγγλική γλώσσα, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι παιδαριώδης. Είναι ώριμη για την ηλικία της. Είναι ζωηρή αλλά και υπάκουη. Είναι έξυπνη. Είναι αφελής. Είναι δεκάδες άλλες αντιθέσεις. Είναι η διάσημη Μόνα Λίζα. Και στο ζωγράφο της, Λεονάρντο, έχει ανατεθεί να συλλάβει όλες τις όψεις της νεαρής κοπέλας. Ένα δράμα «θεώρησης» των τριών χρόνων που πήρε στον κορυφαίο ντα Βίντσι να ζωγραφίσει το παγκόσμιο αριστούργημά του. Εκείνη θέλει να την απαθανατίσει ο πιο διάσημος ζωγράφος της Ευρώπης. Εκείνος έχει προσωπικούς λόγους για να κρατήσει το πορτρέτο αντί να το παραχωρήσει στον Φραντσέσκο Τζοκόντα, ο οποίος του είχε αναθέσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Λεονάρντο και η Λίζα συζητούν και διαπληκτίζονται αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν τις ψυχές τους ο ένας στον άλλον. Καλλιτέχνης και μοντέλο αποκτούν μια αίσθηση ανώτερης συντροφικότητας.

Η Χριστίνα Μαρούχου και ο Ανδρέας Αραούζος θα διαβάσουν τους δύο ρόλους για περιορισμένο αριθμό σκηνοθετημένων αναλογίων στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Το αναλόγιο θα παρουσιαστεί και στην Λεμεσό, στο πλαίσιο του [email protected] τον Απρίλιο.

Παραστάσεις:

Παρ/Σάβ/Κυρ: 11, 12, 13 και 18, 19 & 20 Μαρτίου 2022 στις 20:30, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία
Επιπρόσθετες παραστάσεις Κυριακή απόγευμα στις 18:30

Είσοδος: €10

Εισιτήρια: tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

Location

Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org