«Ελλάδα μία εικόνα μια ιστορία»: Έκθεση του Αργύρη Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Γκλόρια 17 ΜάρτιοςΜαρ 2022 19:30 - 15 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 00:00Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Εικαστικά

Η Γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία φιλοξενεί από τις 17 Μαρτίου, έκθεση έργων του Αργύρη Κωνσταντίνου με τίτλο «Ελλάδα: μία εικόνα μια ιστορία».

Για την έκθεση γράφει η ποιήτρια Πίτσα Γαλάζη τα ακόλουθα: «Ο Αργύρης επανέρχεται με μια μεγάλη και ιδιαίτερη νέα ατομική του έκθεση. Η έκθεση του Αργύρη είναι πρωτότυπη και δουλεύτηκε με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και είναι ουσιαστικά ένα εικαστικό ταξίδι στην παλιά Ελλάδα.

Ο εξαίρετος ζωγράφος αφού καταπιάστηκε με όλα τα υλικά γυρίζει τώρα παρουσιάζοντας μια έκθεση με σχέδια και φωτοσκιάσεις που δίνουν περίτεχνα έργα θυμίζοντας έντονα γκραβούρες. Η δουλειά του φανερώνει, τόλμη και υπομονή αλλά και απέραντη αγάπη για τους ανθρώπους και τα αντικείμενα που μας γυρίζουν πίσω στον καιρό της ανέχειας και της ανθρωπιάς.

Απόλυτα μνημικός ο Αργύρης όπως μας έδειξε και στις προηγούμενες του εκθέσεις επιστρέφει να μας θυμίζει την παλιά Ελλάδα. Ωραίοι τσολιάδες, πόντιοι, κρητικοί, παραδοσιακοί χοροί, παραδοσιακές ενδυμασίες, ζευγάρια, οικογένειες μιας άλλης εποχής, παρελάσεις, μαθητές στις τάξεις, παιδιά στις αλάνες και την ύπαιθρο, παραδοσιακά επαγγέλματα από τον λούστρο ως τον καραγκιόζη του Σπαθάρη, λατέρνες, νερουλαδες, γυναίκες που εργάζονται στις αυλές και στα χωράφια. Σκηνές από την κατοχή αλλά και τους πρόσφυγες, θυμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Μια τεράστια μνήμη που χώρεσε τα πάντα και ένα σπουδαίο ταλέντο που εικόνισε τα πάντα μ΄ακρίβεια μεταβάλλοντας τις μνήμες του σε μοναδικές εικόνες από τον κορυφαίο ζωγράφο της νεότερης εικαστικής γενιάς που επιμένει να μας γυρίζει στο παρελθόν, αυτή την φορά με σχέδια επιβεβαιώνοντας το ταλέντο του. Με δεξιοτεχνία χειρίζεται τις τονικές διαβαθμίσεις, από τα άσπρα στα διαφορετικά γκρίζα μέχρι τα σκούρα μαύρα και με ποιότητα γραφής μας παρουσιάζει έργα εξαίρετα που μας δίνουν ένα κόσμο που γυρίζει στο καμάρι αλλά και στις δυσκολίες εκείνης της εποχής μ΄ένα μοναδικό εικαστικό ταξίδι. Μία έκθεση που αξίζει να ειδωθεί και να σχολιασθεί για την μαστοριά, την πρωτοτυπία και την τόλμη της.»

Διάρκεια: 17 Μαρτίου - 15 Απριλίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή 10:30 – 12:45 και 17:30 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 12:45

Πληροφορίες: 22 762605

 

 

Location

Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org