«Ελευθερία 2021: Κυπριακές ψηφίδες με αφορμή την τέχνη» 30 ΝοέμβριοςΝοέ 2021 18:30 - 08 ΔεκέμβριοςΔεκ 2021 00:00Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Εικαστικά

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματός του, σε συνεργασία με την Ηχώ της Κύπρου 1821 - 2021, εκθέτει από την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, επτά έργα τριών καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα, της Νίτσας Χατζηγεωργίου, του Σάββα Γεωργιάδη και του Βαγγέλη Τζερμιά.

Η έκθεση με τίτλο «Ελευθερία 2021: Κυπριακές ψηφίδες με αφορμή την τέχνη», αποτελεί επί της ουσίας μία έκθεση με διττό ρόλο: αφενός, την έκθεση έργων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση, πρόσωπα και στιγμές που διαμόρφωσαν το Έθνος. Αφετέρου, με αφορμή τους πίνακες η Ηχώ της Κύπρου 1821-2021 δράττεται της ευκαιρίας και παρουσιάζει εφτά στιγμές από τη συμβολή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση. Στιγμές «γνωστές και άγνωστες» που συμπληρώνουν τη γνώση γύρω από το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επτά έργα (1 της Νίτσας Χατζηγεωργίου, 4 έργα του Σάββα Γεωργιάδη και 2 του Βαγγέλη Τζερμιά) που απεικονίζουν πορτραίτα αγωνιστών και στιγμές της Επανάστασης.
Οι πίνακες που θα εκτεθούν στον χώρο προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του δικηγόρου και οινοπαραγωγού Χριστόδουλου Γ. Βασιλειάδη και τη συλλογή της ζωγράφου Νίτσας Χατζηγεωργίου, ενώ την επιλογή έργων έκανε εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, ο ιστορικός Τέχνης Γιάννης Τουμαζής. Την έκθεση και τα κείμενα επιμελούνται οι ιστορικοί Ιλιάνα Κουλαφέτη και Μαρία Χριστοδούλου εκ μέρους της ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τους πίνακες θα δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Ψηφιακό Αρχείο «Κύπρος και 1821» της ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021 στην ιστοσελίδα www.cyprusgreece2021.com.

Διάρκεια: 30 Νοεμβρίου - 08 Δεκεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 13:00 & τις ημέρες των παραστάσεων από τις 19:30

Πληροφορίες: 22 797979 & 22 556677

 

 

Location

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org