Έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Ολύμπιου και του Γιοχάνες φαν Φουχτ, στη γκαλερί Γκλόρια 22 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:30 - 15 ΜάρτιοςΜαρ 2022 00:00Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου στις 19:30, η έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Ολύμπιου και του Ολλανδού καλλιτέχνη Γιοχάνες φαν Φουχτ, στη γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία.

Μετά από την κοινή τους έκθεση με τίτλο «Αυτοβιογραφικά» το 2018 στο Άμστερνταμ δουλειά των δύο καλλιτεχνών παρουσιάζεται ξανά από κοινού αυτή τη φορά στην Κύπρο.

Ο Λευτέρης Ολύμπιος παρουσιάζει μια μεγάλη σειρά σχεδίων σε χαρτί με μελάνι και τέμπερα με τίτλο «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» Θέμα τους είναι η γοργόνα, η μυθική αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου ιδωμένη από διάφορες οπτικές γωνίες. Είναι η γοργόνα που σηκώνει τρικυμία και βουλιάζει τα πλοία όταν της λένε ότι ο αδελφός της δεν ζει, η γοργόνα Μέδουσσα με τα φιδίσια μαλλιά και τον Πήγασο, η έγκυμονονούσα γοργόν, η Μελουζίνη των νερών και των ποταμών, η Παναγία γοργόνα του Μυριβήλη: το καλό και το κακό συνυπάρχουν. Η δουλειά είναι δουλεμένη αυθόρμητα και πάντα με τον προσωπικό τρόπο του Ολύμπιου.

Ο Γιοχάνες φαν Φουχτ εκθέτει μία σειρά μικρών έργων σε τελάρο με λάδι υπό τον τίτλο «Στιγμιότυπα». Δημιούργησε το δικό του αρχείο ζωγραφίζοντας εικόνες εν είδει καρτ-ποστάλ, μ ένα τρόπο κινηματογραφικό. Ένα μέρος των έργων σχετίζεται άμεσα με το δικό του προσωπικό κόσμο κι ένα άλλο έμμεσα μέσα από τη χρήση φωτογραφιών άλλων ατόμων. Κι αυτό είναι που κάνει τη σειρά αυτή μέρος της συλλογικής μνήμης.

Διάρκεια: 22 Φεβρουαρίου - 15 Μαρτίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή 10:30 – 12:45 και 17:30 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 12:45

Πληροφορίες: 22 762605

 

 

Location

Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org