Έκθεση του Φρίξου Παπαντωνίου στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή 20 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 18:00 - 05 ΑύγουστοςΑυγ 2023 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 20 Απριλίου, στις 18:00, η έκθεση του Φρίξου Παπαντωνίου με τίτλο «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΝΟ. Η χαρακτική και πέρα από αυτήν» στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, στη Λευκωσία.

Σε αυτό το σύνολο πειραματικών έργων χαρακτικής που εκτίθενται στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία, ο Φρίξος Παπαντωνίου χρησιμοποιεί κυρίως τη μέθοδο της λινοτυπίας, αλλά και προεκτείνει αυτή την τεχνική μερικά βήματα πιο πέρα ​​για να δημιουργήσει πειραματικά έργα. Όχι μόνο χαράσσει το λινόλεουμ, αλλά χρησιμοποιεί και την καυστική σόδα για να δημιουργήσει πιο δυνατές υφές. Στη διαδικασία της χάραξης και χημικής αντίδρασης, χρησιμοποιεί υλικά και αντικείμενα όπως ξύλο, σκοινί, κολλητική ταινία και άλλα.

Χρησιμοποιεί τις χαραγμένες και κομμένες πλάκες σε συνδυασμό με την ζωγραφική, τις μπογιές και το κολάζ. Οι πλάκες επαναλαμβάνονται πολλές φορές, τυπώνονται από πάνω σε πολλές κατευθύνσεις με ποικίλη πίεση της πρέσας για να επιτευχθούν οι απαιτούμενοι τόνοι και επίπεδα.

Με το έργο του ο καλλιτέχνης θέλει να εξερευνήσει τη σχέση των ανθρώπων με τον ουρανό, τη θάλασσα, τη γη και κυρίως μεταξύ τους.

Την Παρασκευή, 21 Απριλίου ο Φρίξος Παπαντωνίου θα προσφέρει δωρεάν εργαστήρι για φοιτητές και επαγγελματίες καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μαζί με επαγγελματίες καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα με μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Φρίξος Παπαντωνίου στη δουλειά του. Η μέθοδος πρέπει να προχωρήσει περισσότερο από την παραδοσιακή χάραξη, αλλά να αντιμετωπιστεί ως σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία πιο περίπλοκων και πειραματικών εικόνων. Πολλαπλές εκτυπώσεις τις ίδιας πλάκας με πειραγμένες χαράξεις η μια πάνω στην άλλη, χρώμα, φόντο, αντίστροφες τοποθετήσεις της πλάκας, διαφορετική πίεση της πρέσας για πειραματισμό με τόνους και υφές κτλ.

Το στένσιλ και το κολάζ μπορούν να εισαχθούν για να αλλάξουν την εικόνα. Το πιο σημαντικό σε αυτό το εργαστήριο είναι η ελευθερία της έκφρασης και τα απροσδόκητα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν. Για το εργαστήρι, δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Απριλίου - 5 Αυγούστου 2023

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org