Έκθεση Σατιρικής Χαρτογραφίας στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου 08 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 00:00 - 09 ΙανουάριοςΙαν 2023 00:00

Εικαστικά

Το Πολιτιστικό Ίδρυμά Τράπεζας Κύπρου φιλοξενεί από τις 08 Δεκεμβρίου, την έκθεση Σατιρικής Χαρτογραφίας από την συλλογή του Παναγιώτη Σουκάκου, με τίτλο “Ιστορικές και Γελοιογραφικές Καταγραφές της Ευρώπης, πριν, κατά και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον ισόγειο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, από τις 08 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 09 Ιανουαρίου 2023.

Η Σατιρική Χαρτογραφία προσεγγίζει την πολιτική γελοιογραφία, πολύ περισσότερο απ’ ότι την επιστημονική Χαρτογραφία. Στόχος της είναι, με αφορμή τη χαρτογραφική αποτύπωση, να προβάλει τολμηρά πολιτικά σχόλια. Οι σατιρικοί χάρτες χρησιμοποιούν έξυπνα το γεωγραφικό ανάγλυφο για να καταδείξουν, συνοπτικά όσο και ευανάγνωστα, το πολιτικό παρασκήνιο και να ασκήσουν κριτική μέσω της σάτιρας.

Η γλώσσα της Σατιρικής Χαρτογραφίας έχει πολλά να πει και ακόμα περισσότερα να αποκαλύψει, γιατί ξεπερνώντας το γεωγραφικό ανάγλυφο που εδράζεται, ανοίγει ένα παράθυρο που προάγει την καλλιέργεια και πνευματικότητα και φωτίζει την κριτική ιστορική σκέψη.

Στην έκθεση θα εκτεθούν περίπου 23-25 σατιρικοί χάρτες οι οποίοι επιμερίζονται σε 3 χρονικές ιστορικές περιόδους, Προ του A' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διάρκεια έκθεσης: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 09 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα

Πληροφορίες: 22 128175

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org