Έκθεση «Rethinking CONFLICTS: Σύγκρουση σε εξέλιξη» 02 ΙούνιοςΙούν 2023 00:00 - 02 ΙούλιοςΙούλ 2023 00:00

Εικαστικά

Η δεύτερη έκθεση της τριλογίας με τίτλο “Rethinking CONFLICTS: Σύγκρουση σε εξέλιξη” παρουσιάζεται από τις 02 Ιουνίου, στον χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία.

Πώς αντικατοπτρίζονται οι κοινωνικές συγκρούσεις στα αντικείμενα; Οι κοινωνικές συγκρούσεις συνόδευαν την ανθρωπότητα από την αρχή της. Αποτελούν εγγενές κομμάτι των κοινωνικών μας συστημάτων. Εμφανίζονται σε διαφορετικές μορφές, όπως για παράδειγμα μέσω της πάλης, των διενέξεων, του ταξισμού και του ανταγωνισμού, των απεργιών, των βιομηχανικών συγκρούσεων, της πάλης των τάξεων και της επανάστασης, του πολέμου και της εμφύλιας σύρραξης.

Οι συγκρούσεις εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς της κοινωνίας: μπορούν να αμβλύνουν τις κοινωνικές εντάσεις και, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ακόμα και να αποτελέσουν έναν σημαντικό μηχανισμό για την απαραίτητη κοινωνική αλλαγή. Αντιστρόφως, οι κοινωνικές συγκρούσεις μπορούν να κλιμακωθούν σε τέτοιο βαθμό και να απελευθερώσουν τέτοια καταστροφική ορμή, ώστε να έχουν θανατηφόρες επιπτώσεις για όλους τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που επηρεάζονται από αυτές.

Στην εποχή μας βιώνουμε πολλές μορφές κρίσης. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πού θα μας οδηγήσουν, ως άτομα, σε εθνικό ή κοινωνικό επίπεδο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο κόσμος βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αλλαγής. Σε αυτή την κατάσταση, οι συγκρούσεις είναι μια φυσιολογική και αναπόφευκτη συνέπεια.

Οι μεταμοντέρνες ατομιστικές κοινωνίες με αδύναμη συνοχή αντιμετωπίζουν την πρόκληση του να μάθουν να αντιμετωπίζουν εποικοδομητικά τις συγκρούσεις. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια εις βάθος κατανόηση των συγκρούσεων: Η δυναμική και τα συστημικά προβλήματα πρέπει να αναγνωριστούν και ο ρόλος του καθενός να αμφισβητηθεί.

Η έκθεση «ReThinking CONFLICTS: Σύγκρουση σε εξέλιξη» θα ισχυροποιήσει αυτή την επίγνωση μέσω αντικειμένων που αντικατοπτρίζουν συγκρούσεις σε διαφορετικές εποχές και μέρη και επιτρέπει να εκφραστούν διαφορετικές οπτικές. Οι συγκρούσεις μπορεί να αντικατοπτρίζονται ως το αποτέλεσμα, η αφορμή ή το υποκείμενο μιας σύγκρουσης. Η έκθεση εξερευνά αντικείμενα σε σχέση με το τι αποκαλύπτουν για τις συγκρούσεις στην πορεία της ιστορίας και σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον.

Διάρκεια: 02 Ιουνίου 2023 - 02 Ιουλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 19:00 (καθημερινές και Σαββατοκυρίακα)

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org