Έκθεση Φωτογραφίας: Η Ιστορία της Άννας Φρανκ: «Αφήστε Με να Είμαι ο Εαυτός Μου» 04 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 19:00 - 15 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 00:00

Εικαστικά

Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, το Σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ιστορία της Άννας Φρανκ: Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, θα τελέσει την Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας, Elke Merks-Schaapveld.

Η εκπαιδευτική έκθεση «Αφήστε Με να Είμαι ο Εαυτός Μου» – Η Ιστορία της Ζωής της Άννας Φρανκ αφηγείται την ιστορία της Άννας Φρανκ και του Ολοκαυτώματος και προκαλεί τους επισκέπτες να εξετάσουν πιο γενικά θέματα όπως είναι η ταυτότητα, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις.

Ιστορικό Περιεχόμενο

Το ιστορικό μέρος της έκθεσης «Αφήστε Με να Είμαι ο Εαυτός Μου» βοηθά στους επισκέπτες να ταυτιστούν με την προσωπική ιστορία της Άννας Φρανκ. Μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες απεικονίζουν τα ευτυχισμένα πρώτα παιδικά χρόνια της Άννας στη Φρανκφούρτη, και στη συνέχεια τη μετανάστευση της οικογένειας στο Άμστερνταμ.

Με διαδοχικό τρόπο, η έκθεση συνδέει την προσωπική ιστορία της οικογένειας Φρανκ με τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής: την άνοδο των Ναζί, τη Γερμανία την απομόνωση και τις διακρίσεις κατά του εβραϊκού πληθυσμού, με τελικό αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα.

Κάποιες ενότητες της έκθεσης περιέχουν εικόνες του σπιτιού στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου η οικογένεια Φρανκ κρύφτηκε για περισσότερα από δυο χρόνια. Αυτές οι ενότητες περιέχουν επίσης εικόνες και κείμενα για τον εξωτερικό κόσμο εκείνης της εποχής: παρουσιάζουν την Ολλανδία υπό την κατοχή των Ναζί, τις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Η Άννα Φρανκ σήμερα

Το σύγχρονο τμήμα της έκθεσης περιλαμβάνει ιστορίες νέων ανθρώπων σήμερα. Διερευνά τέσσερα γενικά θέματα τα οποία αντλήθηκαν από την ιστορία της Άννας Φρανκ:

Ταυτότητα: πώς αντιλαμβανόμαστε τη δική μας ταυτότητα; Είναι διαφορετική από το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι;
Τα άτομα ως μέλη ομάδας: σε ποια ομάδα ανήκουμε; Πώς μας χαρακτηρίζουν οι άλλοι;
Διακρίσεις; Τι συμβαίνει όταν δεν μας αποδέχονται οι άλλοι;
Ανταπόκριση: Τι μπορούμε να κάνουμε κατά των διακρίσεων;

Διάρκεια: 04 - 15 Νοεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 14:30, Σάββατο & Κυριακή 09:00 - 13:00

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org