«Εκλογικά συστήματα: Η αναλογική εκπροσώπηση στην κοινοβουλευτική και την προεδρική δημοκρατία. Παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή εμπειρία» 09 ΜάιοςΜάι 2023 19:00

Διαλέξεις

Εν όψει των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει δημόσια τηλεδιάλεξη με ομιλητή τον Καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλο και θέμα «Εκλογικά συστήματα: Η αναλογική εκπροσώπηση στην κοινοβουλευτική και την προεδρική δημοκρατία. Παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή εμπειρία». Η τηλεδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00.

Ως ένας από τους πιο βαθείς γνώστες των πολιτικών και εκλογικών συστημάτων, ο Καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος θα προβεί σε μια εύληπτη και άκρως επίκαιρη παρουσίαση των εκλογικών συστημάτων, με τα οποία θα διεξαχθούν οι προσεχείς ελληνικές εκλογές. Παράλληλα, στην ομιλία θα γίνουν και συγκριτικές θεωρητικές αναφορές στον συνδυασμό προεδρικού συστήματος και αναλογικής ανάδειξης του κοινοβουλίου.

Η ομιλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3yAfFNv

Ο Δρ Θανάσης Διαμαντόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε αρχικά νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Με διαδοχικές υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Στασινόπουλου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη με τον καθηγητή Maurice Duverger και αναγορεύτηκε διδάκτορας πολιτικής επιστήμης του 1ου Πανεπιστημίου του Παρισιού. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές έρευνες και στην Οξφόρδη. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λίλλης, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δύο λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ πολλά σημαντικά έργα του αφορούν τη μελέτη των πολιτικών και εκλογικών συστημάτων. Από τις Εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο του «Προεδρικό σύστημα στην Ελλάδα: Στοχασμοί για μια εναλλακτική θεσμική αρχιτεκτονική», ενώ από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα έργα του «Εκλογικά συστήματα: Θεωρία και πρακτικές εφαρμογές», «Ο κοινοβουλευτισμός της συγκυβέρνησης» και «Ανάδειξη κοινοβουλίων και προέδρων δημοκρατίας», το οποίο έχει εκδοθεί σε μετάφραση και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Βρυξελλών. Έχει συνεργασθεί επί χρόνια ως πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής με εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org