Εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 18 ΜάιοςΜάι 2023 00:00 - 21 ΜάιοςΜάι 2023 00:00

Εικαστικά

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει ποικίλες δραστηριότητες.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται με στόχο την ανάδειξη της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Φέτος, η Δεθνής Ημέρα Μουσείων φέρει το θέμα «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» και θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

 Εκδηλώσεις στο Λεβέντειο Μουσείο

 18 Μαΐου 2023

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας για τις 18 Μαΐου 2023, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 21:30, προσφέροντας την ευκαιρία για περισσότερες μουσειακές επισκέψεις.

Συναυλία Μια θάλασσα τραγούδια...στην πόλη

18 Μαΐου 2023

20:00 - 21:00

Η αυλή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό κατάστρωμα που ταξιδεύει σε μια θάλασσα τραγούδια συνδέοντας τόπους, χρόνους και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής μας.

Η παρουσίαση της γυναικείας ομάδας Amalgamation Choir, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου, ξεδιπλώνει ηχοτοπία και μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και άλλων παρακείμενων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Αποδίδοντας τραγούδια σε ποικίλες γλώσσες και διαλέκτους που διακρίνουν την ιδιαίτερη γειτονία μας, η χορωδία παραμένει πιστή στη συνεχή διερεύνηση και απόδοση παραδοσιακών και πρωτότυπων τραγουδιών.

Οι γυναικείες φωνές συναντιούνται με οικείες μελωδίες και αρμονίες, εξερευνώντας θραύσματα γνωστών και άτυπων ιστοριών και τραγουδιών, με τη συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων μουσικών.

Οι ανοιξιάτικες μυρωδιές και ο ανοιχτός ουρανός γίνονται συνοδοιπόροι, ενώ οι ιστορίες του Mουσείου κρυφακούν – ή ακόμα συνωμοτούν για να εμπλουτίσουν τις αφηγήσεις.

Προσκεκλημένοι μουσικοί:

Γιώργος Καλογήρου - λαούτο, τραγούδι

Ερμής Μιχαήλ - κιθάρα

Ρόδος Παναγιώτου - κρουστά

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις απαραίτητες: 22 661475 (εσωτ.: 100)

 

Ξενάγηση

Ένα κτήριο, μια ιστορία

21 Μαΐου 2023

11:00 - 12:00

Η αρχιτέκτονας του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας Κάριν Γεωργιάδου μάς μυεί στα αρχιτεκτονικά μυστικά των κτηρίων του Μουσείου, τα οποία αποτελούν «κέλυφος» πολύτιμων αντικειμένων, αλλά και ξεχωριστά δείγματα της αστικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της πρωτεύουσας.

Συμμετοχή δωρεάν

Γλώσσα: Ελληνικά

Κρατήσεις απαραίτητες: 22 661475 (εσωτ.: 100)

 

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά / Το Μουσείο στην πλατεία

Σταμπωτά μαντίλια στην πλατεία…

Χρώμα, τέχνη, φαντασία!

21 Μαΐου 2023

10:30 - 13:30

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας πάει στην πλατεία Ελευθερίας για ένα μοναδικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά.

Αρχικά θα περιηγηθούμε στις Συλλογές του Μουσείου για να ανακαλύψουμε τα σταμπωτά μαντίλια και την ιστορία τους. Τα χειροποίητα αυτά υφάσματα που τα φορούσαν γυναίκες και άνδρες μιας άλλης εποχής εξάπτουν τη φαντασία μας και μας προσκαλούν να δημιουργήσουμε το δικό μας σταμπωτό μαντίλι με σχήματα, χρώματα, μοτίβα και παλιές τεχνικές.

Για παιδιά ηλικίας 6 - 12 χρονών

Σημείο συγκέντρωσης: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Τόπος διεξαγωγής προγράμματος: Πλατεία Ελευθερίας

Συμμετοχή δωρεάν

Γλώσσα: Ελληνικά

Κρατήσεις απαραίτητες: 22 661475 (εσωτ.: 106/100)

 

Εκδηλώσεις στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR)

18 Μαΐου 2023

«Θάλασσα»

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού μεταμορφώνονται σε μικρούς ξεναγούς και παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη θεματική ξενάγηση σε πίνακες και αντικείμενα του μουσείου κάτω από τη θεματική ομπρέλα «Θάλασσα».

Ηλικίες: Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Είσοδος Δωρεάν

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22 300991 | [email protected]

 

20 Μαΐου 2023

«we love dogs» με τον Στέφανο Σεβέρη

Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε μέσω παιχνιδιού με τα σκυλιά του μουσείου, ενώ ένας χνουδωτός επισκέπτης θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε για την επικοινωνία με τα ζώα και τα οφέλη της σχέσης μας με αυτά.

Ηλικίες: 4-10 ετών

Κόστος: 5 ευρώ

 

Εργαστήρι στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Εργαστήρι Χαρακτικής στην αυλή του Μουσείου με την τεχνική της κολλαγραφίας με την χαράκτρια Ελένη Παναγίδου. Το εργαστήρι θα είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Είσοδος ελεύθερη

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org