«Εκ του φυσικού»: Η έκθεση τέχνης της Αντρεάνας Καμπανέλλα 06 ΜάιοςΜάι 2022 19:00 - 27 ΜάιοςΜάι 2022 00:0011DZ, Crete Street, CY1061, Λευκωσία

Εικαστικά

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει από τις 06 Μαϊου, την νέα εικαστική πρόταση της Αντρεάνας Καμπανέλλα με γενικό τίτλο «Εκ του φυσικού».

Η έκθεση αποτελείται από τέσσερις ενότητες. Τα πορτρέτα κυριαρχούν ενώ οι φιγούρες είναι σαφώς λιγότερες. Όλες οι ενότητες είναι εξ ολοκλήρου καμωμένες εκ του φυσικού - όχι από φαντασία, ούτε από μνήμης.

Ανατρέχοντας την ιστορία της τέχνης η θεματική κατηγορία πορτραίτο διέγραψε τη δική της πορεία μέσα στους αιώνες.  Στην αρχή ως νεκρικό σύμβολο αν θυμηθούμε τα περίφημα φαγιούμ ή το πρόσωπο/σύμβολο που σχετιζόταν με τη θρησκευτική λατρεία. Το πορτραίτο δηλαδή όχι ως πρόσωπο αλλά ως σύμβολο. Να μην ξεχνάμε ακόμη τα πρόσωπα των βασιλιάδων ή της αστικής τάξης που γινόντουσαν φορείς ιδεών ή επίδειξης πλούτου, εξουσίας και κοινωνικής θέσης.

Σήμερα ο σύγχρονος δημιουργός επιλέγει  να μεταφέρει στον καμβά του το πρόσωπο ως ύπαρξη που περνάει μέσα από την ιδιοσυστασία του ίδιου του ζωγράφου αγγίζοντας την ίδια την ανθρώπινη κατάσταση.

«Στην ψηφιακή εποχή, της γρήγορης εναλλαγής παραστάσεων, της επιδεικτικής αισθητικής του instagram και των selfies, ήθελα στα έργα μου να προσεγγίσω την ανεπιτήδευτη, την απροσποίητη ανθρώπινη κατάσταση» λέει η καλλιτέχνις.

Το πρόσωπο γίνεται λοιπόν η αρχή για ένα συναρπαστικό ταξίδι με άπειρες εκδοχές, όπου τίποτα δεν προκαθορίζεται, όλα γίνονται ερεθίσματα, προκλήσεις που καταλήγουν στη στιγμή που το πρόσωπο εμφανίζεται παίρνοντας μέσα από τις πινελιές και την ψυχή ή το ονειροπόλημα του ίδιου του ζωγράφου μια θέση στην αιωνιότητα.

Επιμέλεια έκθεσης: Δάφνη Νικήτα

Διάρκεια: 06 - 27 Μαΐου 2022

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 17:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 13:00

Πληροφορίες: 22 766117

 

Location

DIATOPOS CENTRE OF CONTEMPORARY ART, 11DZ, Crete Street, CY1061, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org