«Εικαστικές Σκηνές / Visual Acts» στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη 04 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 19:00 - 03 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 00:00Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τρίτη, 04 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, η έκθεση με τίτλο «Εικαστικές Σκηνές/ Visual Acts», σε επιμέλεια της Μαρίζας Παρτζίλη.

Η επιμελήτρια μέσα από την έρευνα της παρουσιάζει την εργασία σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών που εργάστηκαν ως σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι στο θέατρο. Εντάσσοντας στοιχεία από την εικαστική τους θεώρηση και πράξη, εμπλούτισαν τις θεατρικές σκηνές και αφήσαν την δική τους προσωπική σφραγίδα. Μέσα από φωτογραφίες, σχέδια, αφίσες, υφασματογραφίες, έργα ζωγραφικής, σκηνικά αντικείμενα, κοστούμια, μάσκες και τρισδιάστατες μακέτες γίνεται μια σύντομη αναδρομή σε περιόδους της ιστορίας της σκηνογραφίας στην Κύπρο μέσα από εμβληματικές παραγωγές τόσο του κρατικού όσο και των ελεύθερων θεάτρων και θεατρικών ομάδων.

Σε μια περίοδο όπου λίγοι φοιτούσαν σε Ανώτατες Σχολές Σκηνογραφίας, το Κυπριακό Θέατρο γνώριζε άνθιση. Η περίοδος που ιδρύθηκε το Θεατράκι του ΡΙΚ και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αλλά και οι προηγούμενες δεκαετίες με την σύσταση θιάσων και ομάδων, ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε θεατρικές παραγωγές. Έτσι οι εικαστικοί καλλιτέχνες εργάζονταν με μεγάλη συχνότητα στα θέατρα της Κύπρου. Μέσα από την συγκυρία αυτή κατέθεσαν στον χώρο του θεάτρου τεράστιο έργο και δημιούργησαν αξιομνημόνευτα σκηνικά και κοστούμια. Στην πορεία νέες γενιές εικαστικών εργάστηκαν στο θέατρο συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση του τοπίου και στην ανανέωση των μέσων, των υλικών και της αισθητικής που διέτρεχε τις προτάσεις τους. Ταυτόχρονα με την σημαντική παρουσία τους στο θέατρο οι καλλιτέχνες αυτοί διέπρεπαν και διαπρέπουν στην εικαστική σκηνή του τόπου μας και του εξωτερικού με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Τηλέμαχος Κάνθος, Στέλιος Βότσης, Νίκος Κουρούσιης, Glyn Hughes, Ανδρέας Λαδόμματος, Ανδρέας Χαραλάμπους, Χαμπής Τσαγγάρης, Θεόδουλος Γρηγορίου, Κούλα Σαββίδου, Βαλεντίνος Ιωσήφ, Στέλλα Μιχαηλίδου, Μαρία Λοϊζίδου, Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ανδρέας Παρασκευά, Αντώνης Νεοφύτου, Δημήτρης Νεοκλέους, Μελίτα Κούτα, PARAVAN, Μαρία Λιανού, Μαριάννα Κωνσταντή, Αλέξης Βαγιανός και Έλενα Κοτασβίλι.

Υλικό παρουσιάζεται από τα αρχεία των θεάτρων Σκάλα, ΕΝΑ, ΕΘΑΛ, Διόνυσος, Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, Σατιρικό, Πολιτιστικός Ομίλος Διάσταση, το αρχείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, καθώς και από τα αρχεία των φωτογράφων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης την Τρίτη, 04 Οκτωβρίου στις 19:00.

Διάρκεια: 04 Οκτωβρίου - 03 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00, Σάββατο 10:00 -14:00

Πληροφορίες: 25 367700

Location

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org