«Διάστημα - Ο καθρέφτης του πλανήτη μας και η μικρή Κύπρος. Μια ανάλυση με επιστημονικούς, οικονομικούς και ψυχολογικούς όρους» 15 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:00

Διαλέξεις

Διάλεξη με θέμα «Διάστημα-Ο καθρέφτης του πλανήτη μας και η μικρή Κύπρος. Μια ανάλυση με επιστημονικούς, οικονομικούς και ψυχολογικούς όρους» θα δώσει ο Διευθυντής του Interstellar Institute και Πρόεδρος του «Ωρίωνα», Αχιλλέας Κεντώνης, την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.

Ο Αχιλλέας Κεντώνης θα επιχειρήσει μια σύντομη κατάδυση στα υπαρξιακά ερωτήματα του εν εξελίξει ανθρώπου του 21ου αιώνα. Ειδικότερα, θα αναλυθεί ποια είναι η σχέση του ατόμου με το κενό, το άπειρο, το αχανές σύμπαν, τη χώρα του, την επιστήμη, τη θρησκεία και το θάνατο.Επίσης, πώς η οικονομία και η ψυχολογία επηρεάζουν την εξέλιξή μας και τη μεταφορά εξουσίας σε αλγόριθμους και πώς η επιστήμη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης μεταξύ της περιορισμένης μας αντίληψης, του αγνώστου και του ανθρωπισμού ως μέρος και όχι ως το κέντρο της φύσης.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής, δρ Γιώργος Β. Γεωργίου.

Η διάλεξη θα μεταδίδεται απευθείας από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Πληροφορίες: 22 894331/47

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org