«Διάλογος σε δυο επίπεδα»: Έκθεση της Έλενας Κούμα 11 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 19:00 - 09 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 00:00

Εικαστικά

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, στη Λευκωσία, παρουσιάζει την έκθεση της Έλενας Κούμα με τίτλο «Διάλογος σε δυο επίπεδα» σε επιμέλεια Δάφνης Νικήτα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου στις 19:00.

Η Έλενα Κούμα γράφει για την καλλιτεχνική δημιουργία και τη νέα της δουλειά:

«Η σύλληψη μiας ιδέας μέχρι την εκτέλεση της είναι μία επώδυνη διαδικασία που καταλήγει σε μία δημιουργική πράξη. Το δημιουργικό μου ταξίδι ξεκινά από τα ερεθίσματα που απορροφώ μέσα από τις περιπλανήσεις μου στην φύση και από τις φιλοσοφικές μου μελέτες. Ο διάλογος του ενδότερου μέρους του είναι μας με τον εξωτερικό κόσμο, είναι μία ανοικτή μορφή σκέψης που μετακινείται, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και που μας βοηθά να μετακινήσουμε τα όρια μας και να νιώσουμε την ενότητα με τα πράγματα γύρω μας. Το απέραντο στη φύση ελευθερώνει. Όταν σταματήσεις και κάνεις μία παύση μέσα στο χρόνο και απλά αφήσεις τις αισθήσεις σου να συνδεθούν με αυτό που το μάτι βλέπει και το αυτί ακούει χωρίς την επέμβαση του νου, τότε δημιουργείται εντός σου ένας χώρος βαθιάς σιωπής, στοχασμού και αναζωογόνησης.

Μέσα από την δουλειά μου προσπαθώ να μεταδώσω την ιδέα της αρμονίας και της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της νόησης και του συναισθήματος. Στις συνθέσεις μου επικρατούν δύο στοιχεία. Το γεωμετρικό που συμβολίζει το νοητικό μέρος του Εαυτού μας και το συναίσθημα που εκφράζεται με το χρώμα και την ελευθερία των σχημάτων που συναντάς μέσα στην φύση. Αυτά τα δύο νόηση και συναίσθημα, όταν ισορροπούν επιτυγχάνεται η Αρμονία που είναι σημαντικό στοιχείο για ένα υγιή τρόπο σκέψης και δράσης σε ένα πιο οικουμενικό επίπεδο.»

Διάρκεια: 11 Νοεμβρίου - 09 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 16:00 - 19:00, Σάββατο 11:00 - 13:00

Πληροφορίες: 22 766117

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org