Διάλεξη του Λέοντα Σαλτιέλ: «Ο αντισημιτισμός ως πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες» 11 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 19:30

Διαλέξεις

Διάλεξη με θέμα «Ο αντισημιτισμός ως πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες» με τον δρα Λεόν Σαλτιέλ διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου την Δευτέρα, 11 Απριλίου στις 19:30, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο ομιλητής είναι Διδάκτορας Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με επίκεντρο της έρευνάς του το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Η διάλεξη επικεντρώνεται στο φαινόμενο του αντισημιτισμού, του «παλαιότερου μίσους της ιστορίας», το οποίο παρουσιάζει ανησυχητική άνοδο παγκοσμίως, τροφοδοτημένο από συνωμοσιολογικά μυθεύματα και γιγαντωμένο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 010, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 07, στην Πανεπιστημιούπολη.

Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μ. Κωνσταντίνου του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Σύνοψη:

Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις είναι πεπεισμένες ότι ο αντισημιτισμός δεν αποτελεί μόνο εβραϊκό ζήτημα, αλλά ένα πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία, που απειλεί την ειρηνική συνύπαρξη και τη δημοκρατία. Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την πρόκληση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πέρσι την πρώτη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής. Η Κυπριακή Κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση του διεθνούς λειτουργικού ορισμού του Αντισημιτισμού και έχει ενταχθεί με καθεστώς παρατηρητή στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (ΙΗRA).

Ο Δρ Σαλτιέλ θα παρουσιάσει την ιστορική προοπτική αυτών των προκλήσεων, θα καταγράψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς την αντιμετώπιση τους, καθώς και τι απομένει να γίνει για να οικοδομηθούν πιο ανθεκτικές και συνεκτικές κοινωνίες.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πληροφορίες: 22 894305, 22 369507/524

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org